Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nepříjemnost u Blatného: Nový ředitel komunikace vyhrál řízení a odmítl nastoupit

Autor: ČTK, simao - 
2. března 2021
14:49

Ministerstvo zdravotnictví vybralo nového ředitele odboru komunikace, který měl nastoupit 1. března. V den nástupu ale ministerstvu sdělil, že nenastoupí. ČTK to napsala mluvčí ministerstva Barbora Peterová. Na případ upozornil také Deník N. Výběrové řízení vyhlásilo ministerstvo na začátku ledna, zájemci měli předložit návrh strategie komunikace ke covidu-19.

Z výběrového řízení vzešel vítěz, který měl v pondělí nastoupit. „Bohužel jsme včera obdrželi informaci od dotyčného uchazeče, že na své místo nenastoupí. Jedná se o osobní rozhodnutí jedince, jež nemáme možnost dále nijak ovlivnit, a ani nám nepřísluší komentovat důvody, jež dotyčného k tomuto rozhodnutí vedly,“ napsala ČTK mluvčí ministerstva Barbora Peterová.

Podle ní je fungování odboru i nadále zajištěno a další kroky, které se týkají vedení odboru, „budou součástí interního řešení“.

Nový ředitel měl podle vypsaného inzerátu vytvořit a realizovat komunikační strategii k nemoci covid-19 a měl také zpracovat vnější i vnitřní komunikaci ministerstva.

Úřad požadoval například vysokoškolské vzdělání, znalost mediálního prostředí nebo práci s utajovanými informacemi nejméně ve stupni „důvěrné“ nebo schopnost vést odbor formou krizového řízení.

Pracovní místo je zařazené ve 13. platové třídě pro zaměstnance ve veřejných službách. Podle praxe v oboru je platový tarif od 28.880 korun hrubého bez praxe do 42.640 korun za praxi delší než 32 let.

Blatnému se snažím pomáhat, říkal Babiš

Poměry na ministerstvu zdravotnictví otevřeně kritizoval v neděli v Partii na CNN Prima News premiér Andrej Babiš (ANO).

Odmítal však, že by chtěl odvolat ministra Jana Blatného (za ANO). „Teďka není čas na žádné změny, my musíme teď zvládnout ten lockdown, musíme zabezpečit vakcínu,“ reagoval.

„Není to na stole, já se snažím pomáhat panu ministrovi zdravotnictví, který skutečně je pod obrovským tlakem, nemá manažerské zkušenosti, nemá dostatek možná v okolí dobrých úředníků, takže ta situace pro něj je náročná,“ tvrdil Babiš.

Premiér šil do „nekompetentních“ lidí z ministerstva

Babiš také poznamenal, že na ministerstvu zdravotnictví jsou lidé, kteří „makají od rána do večera“, například náměstek Radek Policar nebo Barbora Macková, pověřená ředitelka Státního zdravotního ústavu a vedoucí Centra epidemiologie a mikrobiologie.

„Ale je tam plno lidí, kteří jsou nekompetentní. Měl si zkrátka (Blatný) posílit ministerstvo. To jsem mu také řekl. Bylo by potřeba utvořit skupinu odborníků, které by ministerstvo naslouchalo,“ řekl Babiš.

O potřebnosti takové skupiny už dříve mluvil například epidemiolog z Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) Petr Smejkal.

Podle Babiše byla také velká chyba, že Blatný dovolil odchod koordinátora testování na covid-19 Mariána Hajdúcha. Ten svůj odchod na přelomu listopadu a prosince podle médií odůvodnil tím, že nechce poskytovat odborné krytí pro politická rozhodnutí, se kterými nesouhlasí.

Video  Blatný k Prymulovi: Kdo chce tvrdý lockdown, má jít příkladem. Ředitel Marounek schválil výjimku, pak šel na fotbal  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

rapid15 ( 2. března 2021 16:45 )

Pokud netušíš, co ředitel komunikace obecně dělá ( v každé firmě je to trochu jiné), pak to máš exaktně blbý

rapid15 ( 2. března 2021 16:37 )

Jinak ten plat tristní. Bezdětný bude čistého brát 23 500 až 33800.
Kdyby chudák musel ještě dělat na HO, Vystrčil mu z toho sebere dalších 7 až 10 tisíc na podporu po kolenoun se plazících se chudých hostinských a cestovek
To se pak takový ředitel komunikace může leda odplazit se někam oběsit .

rapid15 ( 2. března 2021 16:21 )

Začínám mít dojem, že na různá místa se hlásí lidé , které tam posílá opozice. Pozeptat se,rozhlédnout se, zjistit co potřebují a požadují ,co jim chybí, získak nějaké informace.
A na poslední chvíli pak vzkázat, že nenastoupím.
Což je super vymyšlené, protože výběrové kolečko začne znova a každý den zdržení se může hodit, aby se získaných informací dalo využít pro sebe nebo zneužít v neprospěch vlády.

doktormediciny ( 2. března 2021 15:47 )

Poslyster, jas bych te diskuzi nedaval takovy peirotivni nadech. Ono se situace meni den ode dne, pokud vse nesedi na 100 procent, to jeste nemusi znamenat lez ve smyslu exaktni psychologicke definice

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa