Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Táta má zatím lehký průběh, vzkazuje Klaus mladší. Zmínil ale nebezpečí

Autor: simao - 
27. února 2021
16:57

Exprezident Václav Klaus onemocněl covidem-19, jeho syn, poslanec a šéf Trikolóry, Václav Klaus mladší v sobotu na facebooku poznamenal, že se jeho otci daří dobře, je o něj dobře postaráno a má naštěstí jen lehký průběh, což však dle Klause nemusí nic znamenat, protože při této nemoci hrozí i nečekané zvraty.

„Můj táta (79) má zatím lehký průběh nemoci, což nemusí nic znamenat - jde o zrádnou chorobu s nečekanými zvraty (dle lékařů). Je o něj také dobře postaráno, byl na nějaké kontrole u doktora a má dost protilátek či čeho a dost kyslíku atd., bere nějaké léky a stovky lidí mi píšou, jestli chce poslat ten či onen lék, že někomu z jejich rodiny pomohl atd.,“ napsal na facebooku Václav Klaus mladší ke zdravotnímu stavu svého otce - exprezidenta.

„Prezident Klaus děkuje za obrovskou podporu, které se mu v uplynulých hodinách dostalo ze všech stran, a zdraví z rutinního odběru krve. Cítí se dnes lépe než včera,“ uvedl ve středu Institut Václava Klause a přidal i fotku, kde bývalé hlavě státu odebírají krev.

Podle Petra Macinky z IVK nešlo o nic zvláštního. „Dělali mu testy na protilátky,“ napsal Blesku.

Video  Křest nové knihy Václava Klause: Covidismus s námi velmi zamával, míní exprezident. 
Video se připravuje ...

Exprezident patří mezi odpůrce vládních nařízení. Vystupoval i na protikoronavirových demonstracích a dlouhodobě odmítal nosit roušku. Jeho syn naopak s rouškou chodí jak do Sněmovny, tak na veřejné akce.

„Já vím, že se vytvořila psychóza, že se máme koronaviru bát. Já se koronaviru nebojím. Já jsem ve svých málem 80 letech určitě riziková skupina, ale nebojím se a nevidím důvod, abych zásadním způsobem měnil svůj život, abych se uzavíral do ulity, abych seděl za zavřenými dveřmi, nedýchal, nešel někam. Ne, ne, ne, to ode mě nikdo nemůže chtít,“ vzkazoval Klaus senior loni v listopadu. A na Národní třídu přišel s rouškou demonstrativně pod bradou.

Video  Klausův říjnový projev: Nedopusťme, aby nás paralyzoval záměrně šířený strach.  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

Jeho syn reagoval s větší opatrností. „Když jedu tramvají, mám roušku, když jdu do obchodu, tak mám samozřejmě také roušku. Snažím se dodržovat platné předpisy a nařízení a neprovokovat třeba starší občany, kteří se bojí,“ řekl tehdy Blesk Zprávám. „Na druhou stranu si myslím, že ty roušky mají minimální vliv na šíření nemoci, je to takový jako symbol, ale budiž,“ dodal.

V respirátoru s výdechovým ventilem

V pátek pak do Sněmovny dorazil Klaus jr. s respirátorem - ovšem s výdechovým ventilem, který sice pomáhá v ochraně svému nositeli, ale je nebezpečnější pro jeho okolí.

Video  31 let od sametové revoluce: Václav Klaus na Národní třídě bez roušky  - Aleš Brunclík, Sabina Dračková
Video se připravuje ...

rubina ( 28. února 2021 21:12 )

přesně to jsem napsala.

rubina ( 28. února 2021 21:09 )

Mně by zajímalo, jaký koktejl dostal, když má jenom lehký průběh. Popírač - jistě dostal jako ex prezident, něco "lepšího" aby mohl zas hlásat jak se nemýlil, že to byla jenom chřipečka.

jajas ( 28. února 2021 15:49 )

zuzkasvobodu: Mně zase fascinuje, že mu na to někteří intoši ještě skočí a oslavují ho a co mně nejvíce děsí, říkají mu pane prezidente....no fuj!

zada ( 28. února 2021 15:38 )

Lékařům se divím! Celou dobu na ně házel tenhle geront "bláto"!!!§ A teď mu ještě másí pomáhat! Hnus! Chudák paní Livia, s tímhle žít to byl asi očistec!!!

vildasin ( 28. února 2021 15:34 )

Žádný strom neroste do nebe!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa