Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Svoboda!“. Z karanténního hotelu se dostal první pár, namířil si to do McDonald's

Autor: Darina Jíchová - 
27. února 2021
13:33

Británie pro cestující z 33 rizikových oblastí zavedla přísná opatření spojená s koronavirem a jeho mutacemi, od 15. února musí lidé po svém návratu do 10 denní karantény, pro kterou vláda vyhradila několik hotelů. V pátek 26. února opustili karanténní první „přeživší“, svoje pocity ze znovunabyté svobody pro Daily Mail popsal Wagner Araujo (43) se svou manželkou Elaine (40). Prozradil i, kam pojedou hned z hotelu, domů to nebylo.

V povinné karanténě po návratu do země je podle vlády zhruba 1200 osob, první várka z nich mohla v pátek opustit své hotelové pokoje, kde strávili posledních deset dní. Pobyt si navíc museli lidé sami zaplatit, jednoho člověka pokoj v karanténním hotelu vyjde zhruba na 50 tisíc korun. Za porušení karantény hrozí pokuta až 213 tisíc korun.

Manželé se nejvíc těší na děti

Araujovi to v hotelu Radisson Blu přežili a před návratem domů do svého londýnského bytu se rozhodli zastavit ve fastfoodovém řetězci McDonald's. Jídlo z „Mekáče“ si dají s dětmi na oslavu jejich návratu a nabyté svobody, sdělili reportérům Daily Mailu. Na menu budou kuřecí hamburgery a hranolky. Manželé se nemůžou dočkat toho, až znovu obejmou své děti.

„Vezmu je do náručí a upusinkuju je,“ prozradila reportérům Araujová. „Bylo to těžké a trochu šílené,“ zhodnotil karanténu její manžel. „Byl to také dost drahý čas, ale byla to zase nová zkušenost. Jsem šťastný, že už je to za námi. Je skvělé vidět znovu modré nebe nad hlavou, nadechnout se čerstvého vzduchu a mít McDonalda přímo před hotelem,“ vypověděl Araujo.

Karanténu strávili před televizí

„Na děti se strašně těšíme, to byla asi ta nejtěžší věc. Bude to pro ně překvapení, nečekají nás,“ uvedl také, že veškerý čas s manželkou trávili sledováním televize a hraním počítačových her. „Teprve, když můžete pryč, si uvědomíte, jak skvělé to je, být na svobodě,“ řekl Araujo. Na manžele před hotelem čekalo Araujovo dvojče Wander, který je odvezl domů.

Araujo žije v Londýně přes dvacet let, původem je ale z Brazílie, právě tam si s manželkou vyjeli na návštěvu za jeho nemocným příbuzným. Během jejich pobytu britská vláda schválila nová opatření, kromě karantény se cestující musí ještě prokázat 3 negativními testy na koronavirus, první ukazují hned na letišti při příletu.

Video  Lékař prvních covid pacientů v Česku: Kdy měl volno a proč se chce vyhnout pomoci Německa?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa