Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Exprezident Klaus onemocněl covidem. Roušky odmítal, jeho kašel zachytilo video

Aktualizováno -
23. února 2021
21:59
Autor: for, vei - 
23. února 2021
18:29

Promenádoval se velice často bez roušky, bez skrupulí ústenku odmítal a podobný názor měl i na očkování. Nyní je v domácím léčení s covidem-19. Řeč je o exprezidentovi Václavu Klausovi. Ten se nyní podle mluvčího Institutu Václava Klause Petra Macinky léčí doma. O nákaze exprezidenta informoval server Lidovky.cz. Exprezident se necítil dobře již při natáčení úterní přednášky pro VŠE, na konci přenosu, během kterého kašlal, uvedl, že doufá, že nemá covid.

„Chceme sdělit vládě a říci to jasně a jednoznačně: už toho bylo dost. Už bylo dost všech zákazů a příkazů, které zásadním způsobem poškozují naše životy (...) Žádná zázračná vakcína neexistuje,“ čílil se v lednu na pódiu na Staroměstském náměstí exprezident Václav Klaus, když vystupoval jako jeden z řečníků demonstrace proti vládním opatřením. 

Stejně jako během oslav 28. října se i zde Klaus potuloval bez roušky. Ústenku ostatně Klaus v posledních měsících odkládal, kde se dalo. Jak několikrát zmiňoval, nákazy se nebojí. Následně i odmítl zaplatit pokutu ve výši 10 tisíc korun a poslal na hygienu právníky, aby případ přezkoumali. 

Klaus se bude léčit doma

Exprezident neposlouchá vedle epidemiologů ani současnou hlavu státu Miloše Zemana, který jej posílal na očkování. „Nech se očkovat, Václave, nebo riskuješ ve svém věku, že tě covid dožene,“ vzkázal mu skrze Blesk. A jak vidno, covid Klause nyní opravdu zasáhl.

Video  Zeman pro Blesk: O očkování, koronaviru, Kate i výběru příštího premiéra  - Blesk - Vera Renovica
Video se připravuje ...

„Necítil se dobře, tak podstoupil test, který se ukázal jako pozitivní. Po vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici se přesunul do domácí léčby,“ uvedl Macinka pro Blesk Zprávy.

Že má exprezident Klaus zdravotní problémy, bylo zřejmé již na přednášce pro Vysokou školu ekonomickou v Praze, kterou natáčel dnes. V průběhu vysvětlování látky kašle, na konci přenosu před rozloučením dokonce říká, „pokašlávám, doufám že ne covidem“. Přenos na svých facebookových stránkách zveřejnil institut.

Hamáček: Za péči by měl platit

Zeman se ozval i nyní. „Prezident přeje Václavu Klausovi brzké uzdravení,“ napsal Blesk Zprávám mluvčí Jiří Ovčáček. A přání - někdy spíše kousavé komentáře - přicházejí i od dalších politiků. 

„18. listopadu jsem řekl: ‚Nikomu nic zlého nepřeji, ale obávám se, že v případě nějakých komplikací, exprezidentovi lékařskou péči neposkytne Institut Václava Klause.' Přeji mu brzké uzdravení, ale náklady na péči bych mu s chutí naúčtoval...,“ napsal k nákaze Klause vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD).  

Podle exposlance TOP 09 Miroslava Kalouska si virus odmítače najde, je jedno, že nejsou přesvědčeni o jeho existenci. „Přeji panu bývalému prezidentovi Václavu Klausovi lehký průběh nemoci a brzké uzdravení. Noste respirátory a omezte rizikové sociální kontakty. Je úplně jedno, že nevěříte na covid. Stačí, když covid věří na vás,“ reagoval Kalousek.

Video  Klausův říjnový projev: Nedopusťme, aby nás paralyzoval záměrně šířený strach.  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

dessy ( 1. března 2021 11:25 )

A co "pos*anci a senát, tam se asi virus bojí nebo tam nikdo není... Á jéééé, tady se škrtá v rámci demokgácie, no a já nevím ohlas. Znovu by to nešlo?

dessy ( 1. března 2021 11:17 )

Kdoví jak to je, hrají divadlo a můžete věřit, že je to pravda?

dessy ( 1. března 2021 11:16 )

kuniksicht ( 24. února 2021 19:21 )

Přidal bych ještě amnestii 😎

kuniksicht ( 24. února 2021 19:13 )

Důstojné reprezentoval stát......... na oficiální návštěvě...... myslím, že to bylo v Chile.... kdy před kamerami slohnul pero v přepočtu asi 30 tisíc Kč...... Podivej se na YouTube 😎. Jak małej fracek tvrdil, že to byla obyčejná propiska.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa