Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Koronavirus brzdí pražské pošťáky. Dopisy a zásilky se cestou na Hanspaulku či Bubeneč mohou zpozdit

Autor: ČTK - 
23. února 2021
17:54

Kvůli nemoci covid-19 nebo povinné karanténě od pátku v Praze 6 pracuje pouze 35 poštovních doručovatelů, což je polovina normálního stavu. S doručováním pomáhají i kolegové z jiných okrsků. Prioritou je doručení důchodů. ČTK to dnes sdělil mluvčí České pošty Matyáš Vitík. Podle městské části Praha 6 pošta od pátku nedoručuje v Dejvicich, Bubenči a části Hanspaulky.

„Problémy v Praze 6 evidujeme od minulého pátku, kdy se potvrdila nákaza covidem u části listovních doručovatelů. Další jsou kvůli tomu v karanténě, do toho vstupují ošetřování členů rodiny a ostatní nemoci. V současné době doručujeme v Praze 6 s 35 doručovateli, což je polovina normálního stavu. V Praze 6 pomáhají doručovat i kolegové z jiných doručovacích okrsků,“ uvedl Vitík.

Některé věci neovlivníte

Zásilky se podle něj kvůli této situaci mohou zpožďovat, za což se pošta klientům omlouvá. „Děláme, co je v našich silách, ale některé věci, zejména v této šílené covidové době, prostě neovlivníte,“ doplnil Vitík.

O problémech informovala na svém facebookovém profilu také městská část Praha 6. „Obdrželi jsme informaci z dejvické pošty Kafkova, kde se aktuálně potýkají s výskytem covidu-19. Onemocnění během několika málo dní vyřadilo z práce většinu poštovních doručovatelek. V důsledku toho se od pátku nedoručuje v lokalitě Dejvic, Bubenče a části Hanspaulky. Zaměstnanci pobočky se snaží personální situaci vyřešit co nejrychleji, ale prosí o shovívavost a pochopení. Situace bude komplikovaná ještě minimálně celý týden,“ uvedla Praha 6.

Video  Pošta Malešice  - David Zima, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa