Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Covid zabil zdravotní sestru Květu (†59): Z vnučky Elišky se mohla radovat jen krátce, pláčou kolegové

Autor: chal - 
25. ledna 2021
16:33

Záchranáři ze Zábřehu truchlí. V pouhých 59 letech zemřela jejich kolegyně Květa, která v organizaci desítky let působila jako zdravotní sestra. Zkušená zdravotnice prohrála boj s covidem.

Zdravotní sestra Květa byla zvyklá pomáhat druhým. Dlouhých 30 let pracovala u záchranné služby na výjezdové základně Zábřeh. Kolegové její tvář vídali desítky let, nyní ale bohužel oznámili velmi smutnou zprávu.

Květa v sobotu 23. ledna zemřela, uvedli záchranáři Olomouckého kraje na oficiálním facebookovém účtu. „Před pár dny onemocněla nákazou covid-19 a vzhledem ke svým přidruženým onemocněním svůj boj s touto zákeřnou nemocí bohužel prohrála,“ uvedli.

Kolegové popsali zesnulou sestřičku jako pracovitou, laskavou a obětavou vůči pacientům i spolupracovníkům, za které byla v případě potřeby vždy ochotná zaskočit. Květa měla s manželem dvě děti a nedávno jí udělalo radost vnoučátko. „Jen krátce se mohla radovat z narození vnučky Elišky, na kterou se tak moc těšila,“ popsali záchranáři.

„Kolegové, se kterými byla v dennodenním kontaktu, na ni budou vzpomínat jako na usměvavou a optimistickou kolegyni. Jejím předčasným odchodem ztrácíme člověka, který ale navždy zůstane v našich srdcích,“ uzavřeli svou smutnou zprávu kolegové.

abil ( 25. ledna 2021 18:34 )

Je to smutne, kdyz umre jeste relativne mlady a hodny clovek. Ale uz jsem unavena z toho, jak se upozornuje na kazdeho zemreleho na covid. Co takhle psat o onech pridruzenych nemocech, ktere prispivaji k tezkemu prubehu nebo smrti? Co delaji lide, aby se co nejvice chranili? A tim nemyslim rousky nebo dodrzovani vzdalenosti a podobne. Zmenili stravovani, pridali vice ovoce a zeleniny, omezili masne vyrobky, suplementovali vit.D, C a zinek? Snazili se zhubnout? A jak je mozne, ze zdravotnici s pridruzenymi chorobami pracuji v rizikovem prostredi, kde je mnohem vyssi riziko nakazy?
Misto neustaleho straseni je nutne zacit s osvetou! Nemuzeme se uplne vyhnout nakaze, ale muzeme vlastnimi silami eliminovat rizika tezkeho prubehu nemoci. Nebo se aspon pokusit . . .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa