Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Terminátor udeřil: „Pojď se mnou, jestli chceš žít,“ nabádá Schwarzenegger k očkování

Autor: Darina Jíchová - 
25. ledna 2021
19:10

Bývalý guvernér Kalifornie, slavný herec Arnold Schwarzenegger (73) se nechal očkovat proti koronaviru a jednou ze svých nejslavnějších hlášek z filmové série Terminátor vyzval Američany, aby se k němu přidali a také se nechali očkovat. „Pojď se mnou, jestli chceš žít,“ vzkázal lidem. Vakcínu dostal v autě, informoval list Daily Mail.

Spojené státy jsou nejpostiženější zemí světa, od počátku pandemie se zde nakazilo již přes 24 milionů lidí, počet obětí tento týden překročil hranici 400 tisíc. Současným epicentrem v USA je právě Schwarzeneggerova Kalifornie a její někdejší guvernér dělá všechno pro to, aby lidé dodržovali opatření. Nyní je žádá, aby neváhali a nechali se očkovat.

Terminátor jde příkladem

Schwarzenegger na instagramu sdílel video ze svého očkování, zvolil variantu „drive-thru“ na klinice v Los Angeles. „Dnešek byl dobrý den. Nikdy jsem nebyl šťastnější, že čekám ve frontě. Přidejte se ke mně a zarezervujte si termín na vakcínu,“ Schwarzenegger ve středu dostal první dávku očkování. Závěr svého videa doplnil větou, kterou znají jeho fanoušci po celém světě.

Sestřičky, které ho očkovaly, bavil slavný herec dalšími svými výroky, ty si trochu upravoval pro danou příležitost: „Hasta la vista, covid!“ nebo „Položte tu jehlu.“ Schwarzenegger byl ve velice dobrém rozpoložení a neztrácel úsměv, celý proces vypadal bezbolestně a očkování zabralo méně než minutu. „Tak a je hotovo,“ řekla herci zdravotnice, na závěr mu nalepila náplast a pogratulovala mu.

Schwarzenegger „fandí“ Bidenovi

„Všem doporučuju, aby se také nechali očkovat,“ navázal Schwarzenegger. Minulý týden guvernér Gavin Newsom vyhlásil, že všichni Kaliforňané nad 65 let se mohou dát očkovat, Schwarzenegger se rozhodl jít příkladem. Středu 20. ledna označil herec za výjimečný den, nemluvil jen o očkování, ale i o inauguraci nového prezidenta Joea Bidena a viceprezidentky Kamaly Harrisové.

„Fandím ti, Joe Bidene. Tvůj úspěch je úspěchem naší země,“ napsal Schwarzenegger na svém twitteru, příspěvek doplnil o společný snímek s novým prezidentem. Přestože se sám hlásí k Republikánské straně, exprezidenta Donalda Trumpa se veřejně zřekl.

Video  Přísaha Joea Bidena  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

uklid ( 25. ledna 2021 19:59 )

S tímhle pytlem steroidů bych nikam nešel

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa