Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Na něco umřít musím,“ řekl Zeman a dostal první várku vakcíny. V nemocnici zůstává

Aktualizováno -
20. ledna 2021
16:50
Autor: ČTK, red - 
20. ledna 2021
16:30

Prezident Miloš Zeman byl dnes odpoledne očkován proti koronaviru. Vakcinaci podstoupil v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. V tiskové zprávě to sdělil jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman dostal vakcínu Pfizer a BioNTech. Prezident v nemocnici zůstane následující dva dny kvůli plánované preventivní zdravotní prohlídce.

Podle Ovčáčka proběhlo prezidentovo očkování standardně a bez komplikací.

Zeman patří mezi zastánce očkování a opakovaně lidi vyzval, aby ho absolvovali. Považuje to za jedinou možnost, jak pandemii koronaviru porazit. Původně chtěl počkat na jednodávkovou vakcínu, nakonec se ale na radu svého okolí rozhodl nechat očkovat již nyní. Už předem v pořadu Blesk S prezidentem v Lánech odmítl, aby se nechal očkovat veřejně, zmínil „šaškárnu před kamerami“.

Úmrtí kvůli očkování se Zeman neobává. „Mně je 76 let. Na něco umřít musím. Bylo by poněkud ironické, kdybych jako zastánce očkování na očkování zemřel. Ale já mám rád ironii, i ironii dějin. Přesto doufám, že se tak nestane,“ citoval prezidenta server iDnes.cz.

„Vezměte si, že očkování bylo proti tuberkulóze, proti neštovicím, proti dětské obrně a řadě dalších nemocí. Takže v každém případě vždy toto očkování uspělo. Není důvod předpokládat, že neuspěje nyní,“ řekl dříve Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech.

Zeman prozradil, že kromě očkování ho čeká i podrobná preventivní prohlídka, podobnou naposledy absolvoval loni.

Video  Očkování v ČR: Zeman varuje před přílišným optimismem.  - Blesk - Vera Renovica
Video se připravuje ...

villon ( 21. ledna 2021 09:09 )

Na očkování coby prezident nárok má, ale na ty trapný kecy okolo (kdysi aspoň občas vtipný, dnes už žalostně nudný) nikoli.

villon ( 21. ledna 2021 09:06 )

Twl vůbec ne. Dyť se sám ani nevy-ere. Tahle manipulace by ale byla ještě docela neškodná, horší už je to na vyšším levlu Minář, Nejedlý a napojení na osu Moskva.

nespokojeny ( 20. ledna 2021 20:18 )

Zeman daleko lepší prezident než DrahošBiden....sním nikdo nemanipuluje....

gjim ( 20. ledna 2021 20:04 )

Divím se, že se nenechal očkovat před mediálními kamerami. Asi se bál, že jim uteče a vyleze na strom. Touž by musely být v pohotovosti s narkotizační puškou.

sekebo ( 20. ledna 2021 19:42 )

A po dvoudenní "preventivní" kontrole zpět do sanatoria v Lánech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa