Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lékař o pacientovi (†44) zemřelém na covid-19: Zjistili jsme, že měl rakovinu!

Autor: nec, ČTK - 
26. května 2020
18:17

Veřejnost šokovala zpráva, která přišla po Velikonocích ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze (VFN). Po několika týdnech tam zemřel čtyřiačtyřicetiletý pacient s koronavirem. Podle nemocnice byl covid-19 nejspíš bezprostřední příčinou jeho smrti. V úterý 26. května ale lékař VFN Martin Balík přišel v souvislosti  s tímto případem s novou informací. 

 

Jako o prvním pacientovi, který měl zemřít v přímo na koronavirus, mluvili lékaři ze. Čtyřiačtyřicetiletého muže v nemocnici přijali 24. března večer, jenže se jeho stal začal zhoršovat. Ve VFN urtputně bojovali o jeho život.

Pacienta, ročník 1976, s koronavirem přijali v nemocnici 24. března. Jeho stav se ale začal zhoršovat. Lékaři muže uvedli do umělého spánku a připojili na plicní ventilaci. O týden později ho napojili na mimotělní oběh.

Urputný boj lékařů a nemocničního personálu ale skončil prohrou. Na Velikonoční pondělí volali z VFN jeho ženě a dětem, aby se s ním přišly rozloučit. V úterý nad ránem čtyřiačtyřicetilý muž zemřel. Podle nemocnice byl covid-19 nejspíš bezprostřední příčinou jeho smrti. 

Jenže Martin Balík, jeho ošetřující lékař a vedoucí Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny 1. LF a VFN Praha, uvedl, že se později u něj podařilo odhalit karcinom levé ledviny.

 

frantacizek ( 26. května 2020 23:35 )

to tak je vždy, že je tam nějaká vedlejší anamneza. Samotný vir nemůže prakticky zabít, je to jen vir.. Vždy je tam imunosuprese nebo jiná vedlejší anamneza. Pokud by rodiny nechaly udělat lékaře zdravotní pitvu u všech zemřelých, vždy se na něco přijde..

levandulova ( 26. května 2020 23:27 )

A lidem náramně vyhovuje tři měsíce hnipat na OCR za 80%

levandulova ( 26. května 2020 23:25 )

Přesně tak. Lidi na covid neumirali. Jen s ním. Velká novinářská blamaz. Na chřipku umre každy rok kolem 500 lidi a je nakazeno kolem 200tis lidi. A teď to srovnejte. A smradi furt hnipou doma a půl národa nemaka, přitom se kulový děje. Kdo to bude platit ty dluhy podělana vlado?

BoziMilda ( 26. května 2020 22:24 )

Stejně jako chřipka.

fakt.fakt ( 26. května 2020 22:02 )

Tenhle 44 letý pán má malého syna, nic mu předtím nebylo aj s 1 ledvinou se dá žit. Korona je pěkný svinstvo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa