Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ze čtyř dětí koronavirus udělal sirotky : Pět let po smrti matky zemřel i jejich otec (†55)

Autor: rc - 
25. května 2020
20:08

Čtyři děti po sobě zanechal Miguel Plangca, který zemřel na koronavirus. Pětapadesátiletý muž pocházející z Filipín odešel od rodiny do Irska, aby jim mohl posílat peníze. Děti Mikee (21), Michael (19), John (14) a Chekie (12) zůstaly v rodné zemi s mámou. Ta však před pěti lety zemřela na rakovinu. Z dětí se tak stali úplní sirotci.

Miguel Plangca bydlel s manželkou Gilcerií a čtyřmi dětmi na Filipínách v městečku Ozamis. Před pětadvaceti lety se však rozhodl, že rodnou zemi opustí a odjede do Irska, aby vydělal víc peněz a mohl tak svou početnou rodinu zabezpečit. Po celou tu dobu jim posílal peníze. Děti Mikee, Michael, John a Chekie svého otce viděly jen díky videohovorům a návštěvám, ke kterým docházelo nejvíce dvakrát do roka. „Otec se rozhodl před mnoha lety sem odejít, aby nás zabezpečil. Odešel, abychom my mohli zůstat na Filipínách a měli lepší život. Každý měsíc nám posílal peníze,“ uvedla pro britský deník Daily Mirror jeho dcera Mikee.

V roce 2015 však postihla rodinu tragédie. Gilceria zemřela na rakovinu a děti zůstaly samy. Rozhodly se proto odjet za svým otcem do Irska a začít s ním nový život v nové zemi. Nyní však rodinu postihlo další neštěstí. Miguel se před šesti týdny nakazil covidem-19. „Táta byl asi týden doma s kašlem, myslel si, že je to chřipka a poté skončil v nemocnici na jednotce intenzivní péče. Strávil tam jednačtyřicet dní, než zemřel,“ uvedla jeho dcera Mikee, která neví, co nyní s ní a jejími sourozenci bude. „Nevíme, co bude. Rádi bychom zůstali v Irsku, protože jsme si tu vybudovali život, jsou tu naši přátelé a naše filipínská komunita, ale nevíme,“ dodala.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa