Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Komentář: Na mejdanu u Bendy všichni strašně makali. Hniličku to stojí 50 tisíc a mandát

Autor: Petr Holec - 
26. ledna 2021
05:15

Fakt zajímavé. Deník Blesk načapal šéfa Národní sportovní agentury a poslance ANO Milana Hniličku, expremiéra Jiřího Paroubka a místopředsedu Rady České televize Jiřího Šlégra na tajném narozeninovém mejdanu v teplickém hotelu nesmrtelného kmotra ČSSD Petra Bendy, jak porušují snad všechny vládní restrikce. Všichni se ale kají, že sem prý přijeli pracovat.

Je to fakt bizár. A nejen kvůli mejdanu samotnému, který si dotyční bez roušek udělali i navzdory zákazu pořádání a účasti na hromadných akcích či zákazu nočního vycházení po 21. hodině; podobných ilegálních mejdanů se po celém Česku jistě koná mnohem víc, jen o nich nevíme. A nejde ani o první promimenty, kteří si prostě nemohli ani za karantény pomoci: Prymula, Faltýnek, Kalousek nebo Jurečka, ti všichni už byli načapaní předtím.

Teplické kvarteto ale trumfuje nejbizarnější výmluvou připomínající dobrou politickou satiru: všichni prý v hotelu makali. Paroubek sem údajně přijel zkontrolovat hospodaření (na to je ostatně machr), Hnilička si tu dal pár pracovních schůzek a Šlégr si pro změnu dopřál schůzku s ním. Takový festival práce Bendův hotel určitě nepamatuje a zvlášť o víkendu! Člověka samozřejmě napadne, že si dotyční mohli během karantény pracovně i zavolat, jenže to by pak zase nebyl žádný mejdan.

Kát se nechce nikdo, Paroubkovy výmluvy zrají jako víno

Je to strašná chyba a měl by rezignovat na mandát poslance i na funkci šéfa Národní sportovní agentury,“ řekl na adresu Hniličky premiér Andrej Babiš. Ne náhodou. Po korupčních megaskandálech s rozdělováním sportovních dotací je sportovní agentura i jeho dítě a se známým bývalým hokejistou pózoval i na volebním billboaradu. Kvůli podobnému průšvihu taky na podzim okamžitě ukončil krátkou ministerskou misi populárního Romana Prymuly.

Hnilička se proto zkusil reputačně vyplatit tím, že pošle 50 tisíc korun na charitu, pak ale přidal i mandát poslance. Jestli složí i šéfování sportovní agentury, to si teprve rozmyslí. Těžko říct, proč se Hnilička ocenil zrovna na 50 tisíc korun, složením poslaneckého mandátu ale každopádně jde příkladem; politici nemůžou lidi kárat za mejdany a sami si je dělat, to je pak Rusko. Kát se ovšem nechce Paroubek, který mimochodem rád lidi kárá kvůli nenošení roušek a stále se neúspěšně snaží vrátit do politiky.

V Blesku označil slova o mejdanu za „blábol“, protože prý nemohl být na mejdanu, když nepije. No tak to dá přece rozum, ne? Je vidět, že aspoň ohledně výmluv Paroubek zraje jako víno. A taky že staré politické lišáky prostě nezměníte: podobně hloupě a arogantně zkoušel své pivo v „zavřené“ hospodě na podzim kamuflovat i Kalousek, než se kál. Ve srovnání s nimi je Hnilička vlastně pašák.

Video  Tajná party papalášů: Paroubek, Hnilička, Šlégr a další pařili u kmotra Bendy!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Ivkafas ( 3. února 2021 17:06 )

Práce v tom hotelu bylo asi moc, že jim musela přijet vypomoci i ta prsatice od Šlégra

jajas ( 26. ledna 2021 10:47 )

Sexy mozek na plné obrátky!!!!!

ingmarie ( 26. ledna 2021 10:45 )

jajas ( 26. ledna 2021 10:45 )

Je mi úplně fuk, jestli autor pěje ódy na Bureše, ale podle mne tento článek vystihl situaci té sebranky v hotelu. To, že si někdo "neumí" vybrat své lidi je běžné, nestává se to snad jen Burešovi, ne? Dneska ani nenajdeš lidi, co by dělali to co mají nebo by měli dělat....nebo takové nějaké papaláše znáš? Takové, co bys dal za ně ruku do ohně? Fakt? Tak to blamuješ....tedy vlastně blafuješ.

ingmarie ( 26. ledna 2021 10:45 )

Paroubek kontroloval v hotelu kmotra Bendy účetnictví . !!? To je pecka roku. A o čem se tahle profláklá parta ( policejní šéf Husák, místopředseda rady ČT Guma Šlégr, mafiánský´ kmotr Benda a další nezjištění příznivci ČSSD ) radili s ANO Hniličkou ( 12 miliard na sport) to je nejen bizár ale přímo skandál . Protikorupční policii a nás všechny by to mělo hodně zajímat.

Zobrazit celou diskusi