Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Být ministrem už bych psychicky nezvládl, přiznal Vojtěch. A promluvil o manželce

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
1. března 2021
16:06
Autor: Jakub Veinlich, Pavlína Horáková - 
1. března 2021
14:45

Přesně před rokem tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) oznámil na tiskové konferenci první tři potvrzené případy nákazy covidem-19 v Česku. Situace je u nás momentálně horší než před rokem, v podstatě nejhorší na světě. Exministr v pondělním pořadu Epicentrum na Blesk.cz přiznal, že v současnosti by už nechtěl šéfovat zdravotnictví. Kdyby zůstal v čele resortu, dost možná by ho to stálo manželství.

Vojtěch přiznal, že aktuálně jsou počty nemocných a hospitalizovaných v Česku opravdu hodně vysoké. Ve vládě Andreje Babiše (ANO) to vře, exministr proto říká, že jeho stará práce jej momentálně neláká. „Určitě bych v ní (vládě, pozn. red.) nechtěl být na pozici ministra, na druhou stranu my jsme také řešili spoustu problémů (…) pro mě osobně odchod z ministerstva byl na hraně,“ sdělil Vojtěch v pořadu Epicentrum.

Říká, že aktuální situaci by dost možná nezvládl psychicky ani psychicky. Také se smíchem konstatoval, že kdyby jako ministr pokračoval, zřejmě by se musel rozvést. „Manželka už to také špatně snášela,“ řekl Vojtěch. Zda s ním pojede do Finska, kde nově získal post velvyslance, zatím neví. „Určitě bych byl rád, kdyby se mnou byla všude,“ uvedl exministr.

Tvrdý lockdown, který začal v Česku platit dnes, Vojtěch podporuje. Podle něj cílem není nic jiného než omezit kontakty osob. Hlavní je ale očkování, exministr doufá, že vakcinace široké populace proběhne brzy. „Myslím si, že pokud bude dodrženo to, jak jsou dodávky naplánovány, tak si myslím, že je reálné, aby v průběhu léta k tomu očkování došlo,“ je přesvědčen Vojtěch.

Kritické komentáře, že Česko očkování nezvládá, odmítá. „Já bych neřekl, že nám vázne,“ sdělil na konto probíhající vakcinace. A zopakoval, že hlavní problém jsou zpožděné dodávky. Celému procesu dle jeho slov také pomůže nové zapojení praktických lékařů, byť souhlasí, že jednotlivé aspekty mohly být komunikovány lépe.

tomshark ( 1. března 2021 21:49 )

Docela zásadní text k tomu, abyste mohli sledovat k čemu je Prymula, co Zeman a Blatný ve věci Sputnik

http­s://zp­ravy­.aktu­alne­.cz/do­maci/­neni-to-o-lenosti-ale-o-legislative-rika-storova-na-zema­nuv/r~­cf2a19­707ab0­11eb89­ccac1f­6b220e­e8/

karel ( 1. března 2021 17:42 )

O tohodle chlapce strach nemam, je velice nazorove pruzny podle potreby, ostatne se staci podivat, do jakych funkci se stacil nacpat, a jeste to bude ridit z funkce velvyslance ve Finsku

rapid15 ( 1. března 2021 17:16 )

tvl, ten chlapec nezklame. Zas jen manželka, manželka, manželka. A tohle dělá politiku . Proč si nenajde pravidelný hák od 7n do 15h. a manželka bude spokojená.
A neví, jestli s ním manželka pojede do Finska . Jasně že jo, Adámku,co by si tady počala .Přeci nebude chodit sama venčit psa.

ingmarie ( 1. března 2021 16:31 )

Zkazil vše , co mohl a za to dostal flek velvyslance ve Finsku . A teď drží krok ,aby mu ten flek nesebrali. Co by totiž jinak dělal, právu dávno nerozumí , zpívá jak když bečí ovce - tak snad v Agrofertu, že by se podržtaška s tisíci mrtvých na hrbu , někde uchytil

rapid15 ( 1. března 2021 15:39 )

Přesně tak. Nezvládl vůbec nic. Být jim, tak ani nevylejzám.
28.1.2020 tvrdil v PS že, s rouškami v případě potřeby žádný problém nebude. Jak se záhy ukázalo problém byl a obrovský.
5.března zakázal všem aby prodávali ochranné pomůcky občanům. Lidé si museli pomoci sami .
14.3. rozdělil trapných a jediných 10 000 respirátorů a 11 000 roušek ze státních hmotných. A předložil Babišovi objednávku na 1 7378 620 kusů . Ale materiál nedokázal dopravit do země.
Uhekaný žvanil,vůbec netušil co má dělat, o čem mluví, co nám hrozí. Nedokázal zásobit zdravotníky ani domovy seniorů, kteří na to doplatili životem. Babiš si ho držel jak maskota a nakonec na to sám doplatil a doplácí. Přesto mu našel ještě trafiku ve Finsku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa