Obyčejná procházka se zvrhla v děsivé drama. Pan Filip šel vyvenčit svého čtyřnohého miláčka.Ten se najednou zřítil z veliké výšky do prostoru stadionu na Žižkově. Na zemi pak zůstal bezvládně ležet.

Video
Video se připravuje ...

Záchrana zraněného psa po drsném pádu z 8metrové výšky Policie Čr

Majitel pejska měl štěstí v neštěstí. Projíždějící policisté přispěchali na pomoc a pejska zachránili. Jeden z nich totiž dříve pracoval jako psovod a věděl, jak při tak závažném zranění postupovat. 

„Přijali jsme oznámení o pádu psa v prostoru stadionu na Žižkově. Hlídky na místě poskytly zvířeti první pomoc, pak si ho převzala veterinární služba,“ sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová pro Blesk.

Ke zraněnému chlupáči přispěchal policista a empaticky s klidným hlasem pejska ošetřil. „Začal jsem pejska kontrolovat, prohlídl jsem ho, jaká jsou tam zranění. Pes prý spadl zhruba z 8 metrů, krvácel z tlamy, ležel na zemi, měl bolestivé podněty na tlapky, takže poraněný pohybový aparát,“ uvedl pro CNN Prima News zasahující policista Pavel Matoušek. Policisté se snažili udržet psa v klidu a v teple zabalením ho do termoizolační folie.

Zázrak

Na místo nakonec dorazili i veterinární záchranáři a Coffeeho si převzali do své péče. Chlupáče museli přenést na nosítkách přes plot a následně ho převézt do veterinární nemocnice.

Ošklivý pád z několika metrů přímo na beton jedenáctiletý pejsek naštěstí přežil.  Jeho stav byl ze začátku ale dost vážný. „Měl vyražené zuby, vylomený dráp, naražený plíce, které mu několikrát odsávali, a zadní nohy, u kterých se naštěstí neprojevil žádný úraz,“ řekl pro CNN Prima News majitel psa Filip Mašín. Podle něj veterináři učinili zázrak.

Nešťastný pád měl šťastný konec a Coffee se z dramatického pádu brzy zotavil. Úplně fit ale ještě není. Sice je doma, ale ještě ho čeká několikadenní rekonvalescence. Zatím ještě nemůže tuhou stravu. Filip Mašín je vděčný zachráncům, kteří byli důležitou součástí záchrany Coffeeho. „Chtěl bych poděkovat hasičům a policistům, kteří mi moc pomohli,“ řekl na televizní kamery majitel psa. 

Varování

 

Záchranáři každopádně varují - Nevenčete své psy tam, kde to neznáte! Platí to zejména pro místa, kde hrozí riziko pádu či poranění. V případě závažnějšího pádu doporučuje policista Matoušek nechat čtyřnohé zvíře ležet na zemi a nehýbat s ním, aby nedošlo k ještě vážnějšímu poranění. Majitelé by měli zavolat veterinární pomoc, která dokáže zvíře přímo na místě ošetřit. 

Fotogalerie
7 fotografií