Osmiletý pejsek, border kolie jménem Lucas, který se obyčejně nejraději věnuje dogdancingu, má v době koronaviru s tancováním utrum, a tak se pustil do chytání lumpů! Spolu s těhotnou paničkou vyrazili v neděli večer po procházce na pražské hlavní nádraží, kde si chtěli nakoupit v široko daleko jediném otevřeném supermarketu. Tam je ale čekala hotová spoušť: několika mladíkům zřejmě přišlo jako obrovská legrace vystříkat po celé hale hasicí přístroj!

„Tři muži běželi od eskalátorů až ven, jeden měl v ruce pivo a v druhé hasicí přístroj, kterým stříkal po hale,“ popsala pro Blesk Lucasova panička s tím, že muži zmizeli neznámo kam. Žena i s pejskem pak nasedli do tramvaje, aby se vydali na Žižkov směrem k domovu, než se ale zavřely dveře, nastoupili právě muži, které předtím viděla utíkat z haly s hasičákem!

„Hasicí přístroj už neměli, museli ho někde zahodit. Jeden z nich, který měl na sobě mikinu s nápisem Security, mi děkoval, že jsem je nepráskla, že to tam nastříkali oni. Smáli se, z celé situace si dělali legraci,“ popsala žena s tím, že už v tu dobu začal Lucas, který svou paničku v pokročilém stadiu těhotenství v každé situaci brání, vrčet.

Muži i žena s pejskem pak vystoupili na stejné zastávce a žena zavolala policii. Vtom se Lucas paničce vytrhl z vodítka a začal dva mladíky pronásledovat! „Utíkali žižkovskými ulicemi směrem k mému domovu. Lucas běžel za jedním z nich a já za nimi. Ten, který se mi předtím v tramvaji přiznal, že to udělal, už ale dál nemohl, a Lucas ho dohnal,“ popsala žena.

Na místě se shodou okolností nacházel i mladý pár, který s těhotnou ženou, Lucasem a chyceným mužem počkal na příjezd policie. Pes muže hlídal, aby nikam neutekl, obcházel kolem něj a vrčel. „Podle mě se ten muž bál psa, tak si netroufl utéct. Policie byla na místě hned,“ vysvětlila žena s tím, že muži mohlo být přibližně 25 let a viditelně byl opilý, což jeho běžeckým schopnostem zřejmě nepřidalo.

Pejsek Lucas s paničkou při tanci.
Autor: archiv Blesku

Byl to sekuriťák?

Policisté podle jejich mluvčího Jana Daňka muže ztotožnili, ten uvedl, že patří k ostraze a jen běžel za dalším mužem – podle něj pachatelem, aby ho dopadl. „Nebyl to sekuriťák, mikina byla podle mě jen provokace, aby si to lidé mysleli. Všemu se v tramvaji společně smáli a bavili se jako kamarádi,“ myslí si žena. Policisté případ dál prověřují, světlo do celého případu by měly vnést záznamy z bezpečnostních kamer. „S největší pravděpodobností půjde o přestupek,“ dodal Daněk. Halu zaneřáděnou pěnou z hasicího přístroje čistila úklidová služba zhruba hodinu. „Výše škody byla do pěti tisíc korun,“ upřesnila mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Fotogalerie
11 fotografií