Polévky budou kuchaři na Andělu podávat od pondělí do čtvrtka. Vychutnat si tak můžete každý den jiný druh polévky. Okusit můžete třeba bramboračku, polévku z dýně Hokkaido nebo hovězí či drůbeží vývar. Pokrmy budou připravovat zkušení kuchaři, například Marek Fichtner nebo Veronika Kokešová alias KOKO.
Koupí polévky pomůžete nejen svému žaludku od hladu, ale především mladým lidem po mozkové příhodě či úrazu hlavy. Výtěžek totiž poputuje společnosti ERGO Aktiv. „Z výtěžku polévkové sbírky poskytujeme péči těm klientům, kteří si ji nemohou zaplatit z vlastních zdrojů,“ vysvětlují organizátoři Polívkové smrště.
Peníze na dobrou věc
Rehabilitační centrum ERGO Aktiv pomáhá především mladým lidem, kteří utrpěli zranění mozku či prodělali mozkovou mrtvici. Společnost slouží k tomu, aby zjednodušila návrat pacientů do běžného života a zaměstnání. Lidé si často nemohou péči po úrazu z finančních důvodů dovolit, a proto jim koupí polévky přispějete na jejich uzdravení.
„Za poslední čtyři roky se nám podařilo vybudovat odborně silné a hlavně funkční zařízení, které pomáhá lidem po cévní mozkové příhodě, aby se vrátili do aktivního života. Jde o to, aby se naši klienti, kterým je často mezi 20–40 lety, přestali cítit jako pacienti a stali se z nich zase aktivní jedinci, byť s nějakým přetrvávajícím hendikepem,“ popsali svou činnost organizátoři z ERGO Aktiv.