K současnému kancelářskému objektu v ulici K Březince budou podle projektu firmy Energy Benefit Centre připojené přízemní prostory pro ordinace praktického lékaře pro dospělé a pediatra. Po úpravách se bude pro potřeby zdravotnictví využívat celé přízemí. K ordinacím lékařů se připojí čekárny a pracoviště sester, toalety, úklidová komora a sklady.

Kanceláře pracovníků březiněvského Centra sociálních služeb budou nadále pouze v podkroví, kde budou mimo jiné vyměněná okna, podlahy a obklady. V prostoru pracovníci stavební firmy zavedou nebo doplní potřebné rozvody. Vytápění a chlazení budou zajišťovat tepelná čerpadla. Rovněž celá budova se bude zateplovat a sjednotí se novou výmalbou.

V budoucnu by se měla rekonstruovat i sousední budova v areálu CSS, která se nyní nevyužívá. Nově by měla sloužit jako knihovna. V prostorách nepoužívaného objektu by měl být i společenský sál a kavárna, jak je uvedeno v technické zprávě k přístavbě.

Více zeleně, nová dlažba

Upravovat se bude i plocha v areálu CSS. Část dvora bude ozeleněná, v další části bude nově položená zámková dlažba a počítá se se zbudováním 15 parkovacích míst, včetně jednoho stání pro imobilní osoby. Pod povrchem dvoru budou umístěné akumulační a retenční nádrže na dešťovou vodu. Ta se bude využívat k zalévání zeleně v Centru sociálních služeb a zahrady nedaleké mateřské školy.

Nová škola už letos?

Letos by v Březiněvsi podle starosty městské části Jiřího Haramula (bezp. za Občané pro Březiněves) chtěli začít stavět i novou základní školu, která tam dosud není. Školní zařízení s předpokládanými náklady 650 milionů korun je podle projektu určené pro 540 žáků.

Video
Video se připravuje ...

Radnice Prahy 9 a magistrát začaly na Proseku testovat žáky prvních a druhých tříd Základní školy Litvínovská. V pilotním projektu jim rozdaly antigenní testy na covid a děti se testují doma. CNC/Jan Zázvorka