Na místo činu tehdy vyjížděli pražští policisté kolem druhé hodiny ráno. Podle prvních informací celý incident začal jako slovní výměna názorů. „Mělo se jednat o hádku, která vyeskalovala ve fyzický útok,“ komentoval případ v roce 2019 policejní mluvčí Jan Daněk.

Konflikt vznikl v baru

Vzhledem k tomu, že soud skončil dohodou, předseda senátu Kamil Kydalka události z prosince 2019 pouze krátce shrnul. Zaznělo, že konflikt mezi muži vznikl ve sportbaru, kde se nejspíše hodně popíjelo. Výslech svědků podle něj k ničemu moc nevedl. O tom, jak konflikt vznikl, se dá spíše spekulovat, protože každý říkal něco jiného. „Prakticky všichni byli v podnapilém stavu,“ řekl Kydalka.

Kvůli konfliktu oba muže z baru obsluha vyhodila a spor pokračoval venku. V odůvodnění rozsudku předseda senátu uvedl, že poškozený David M. odsouzeného muže několikrát udeřil, až upadl. Proto pak odsouzený muž vytáhl zavírací nůž a bodl ho do hrudníku. „Následně utekl, aniž by se o stav poškozeného nějak zajímal,“ dodal k tomu.

Zachránila ho včasná pomoc

Mladíka našli na místě útoku jako první policisté. Byl ve velmi vážném stavu, protože došlo k masivnímu krvácení, a ocitl se i v bezprostředním ohrožení života. Zachránila ho včasná pomoc policistů, kteří použili tlakové obvazy, a následný převoz do nemocnice.

Obžalovaný se k činu přiznal a jeho obhájce Vladimír Felt pouze krátce komentoval, proč k činu došlo. „Toho jednání se dopustil zcela prokazatelně podle mého názoru ze strachu, zmatku. Je to patrné i ze znaleckého posudku,“ řekl. S tím nakonec souhlasil i soud, který shledal, že se nejednalo o pokus o vraždu, a odsoudil ho za pokus o zabití. Dostal tříletý trest, což je na dolní hranici trestní sazby, s tím, že mu je trest podmíněně odložen na zkušební dobu čtyř let.

Dopadl ho služební pes

Odsouzeného muže po útoku po okolí naháněli policisté. Nakonec ho našli nedaleko místa činu v zahradě, vzdát se ale nechtěl a policisté měli podezření, že je stále ozbrojený. Muže nakonec dopadli s pomocí služebního psa. „Služební pes Cannibal se podezřelému zakousnul do tricepsu na ruce a svedl ho na zem,“ popsal policejní mluvčí noční akci.  

Fotogalerie
14 fotografií