Dne 5. února v půl dvanácté dopoledne zaparkovala v centru Prahy stříbrná audi. Téměř o půl hodiny později k autu přišel muž v černé roušce a postupně celý box odmontoval. Tahle akce mu trvala jen pár vteřin. Když měl „rakev“ připravenou, stoupl si na kolo auta a box sundal. Svůj lup si hodil na rameno a odešel pryč. Podobných případů, kdy zloděj ukradl střešní box, eviduje policie v centru Prahy už šest.

Video
Video se připravuje ...

Zloděj šlohl "rakev" ze zaparkovaného auta přímo za bílého dne. Policie po něm pátrá Policie Čr

„Při krádežích odcizil i boxy s lyžařským vybavením a proto celková škoda již přesáhla částku dvě stě tisíc korun,“ uvedl mluvčí policie Richard Hrdina. 

Zvláštní chůze

Zloděje při činu zachytily kamery, policie proto zná jeho podobu. Není ale vyloučené, že v krádežích jede více lidí. „Ze záznamu je patrné, že tento muž má velmi specifický styl chůze, a to výrazné kývání horní polovinou těla,“ řekl Hrdina.

Kriminalisté doposud nebyli v pátrání úspěšní a žádají veřejnost o pomoc. Pokud muže poznáváte, kontaktujte linku 158. Protože se zloděj krádeže dopustil v době nouzového stavu, hrozí mu až osm let za mřížemi. 

Fotogalerie
11 fotografií