Oznámení o nebezpečném agresorovi dostali strážníci v neděli 17. ledna po páté hodině odpoledne. V tramvaji číslo 16 směrem na Kotlářku vyhrožoval muž cestujícím, že jim usekne hlavy, v ruce přitom třímal sekeru! Jeden z cestujících celou věc nahlásil na linku 112 a z tramvaje, v obavách o svůj život, vystoupil. Nejbližší autohlídka ihned po oznámení vyrazila na místo situaci prověřit. 

Video
Video se připravuje ...

Muž se sekerou vyhrožoval cestujícím v tramvaji zabitím. Skončil v péči odborníků. Městská policie Praha

Strážníci uviděli muže na konečné stanici Kotlářka v Praze 5, jak přechází se sekerou v ruce přes tramvajové koleje. Když agresor zahlédl strážníky, nijak se nebránil. Zastavil se, položil sekeru na chodník a zvedl ruce nad hlavu. Muž strážníkům nebyl schopný svůj hrůzný čin nijak vysvětlit. „Byl zjevně pod vlivem alkoholu, mluvil zmateně a nesouvisle a působil psychicky labilním dojmem,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. Test na alkohol sedmatřicetiletý muž odmítl.

Dostal pouta

Během jednání se sebral a odešel přímo do silnice před přijíždějící vozidla. Pohotový strážník okamžitě zakročil, podivína svalil na zem, chytl ho za oblečení a odtáhl na chodník. Muž poté skončil v poutech, ale začal mluvit. Tvrdil, že v tramvaji nikomu nevyhrožoval, prý mluvil jen sám se sebou.

„Během rozhovoru bylo patrné, že není psychicky zcela v pořádku, proto byli přivoláni záchranáři. Ti rozhodli o předání muže do péče odborníků. Strážníci asistovali u převozu i při střežení muže na urgentním příjmu v nemocnici. Věc byla předána k dořešení Policii ČR,“ dodala Ernestová.

Podle policistů bylo v tramvaji při mužově řádění víc než deset lidé. „Tímto bychom rádi požádali cestující v tramvaji, které tento muž přímo ohrožoval, nebo se jeho jednáním cítili ohroženi, ať vše prosím oznámí na linku 158. Svědectví dalších osob je pro nás v současné chvíli velmi důležité,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Muži za výtržnictví hrozí až tříleté vězení.

Fotogalerie
7 fotografií