Celníci si při službě všimli pojíždějícího stříbrného Suzuki. Na 4,5 kilometru dálnice D1 je na autě upoutal především prošlý dálniční kupon z roku 2019. „Celníci si všimli, že má vůz prošlou dálniční známku a nad ní nalepený 10denní kupón. Usoudili, že by mohl být také prošlý a rozhodli se tedy vozidlo zkontrolovat,“ řekla Blesku Ivana Kurková, mluvčí Celního úřadu pro hlavní město Prahu.

Zákaz řízení

Ve voze kromě řidiče byl ještě jeden spolucestující. Když policisté vyzvali řidiče, aby prokázal svoji totožnost, okamžitě se policistům přiznal, že před jízdou požil marihuanu. „Při kontrole dokladů navíc celníci zjistili, že má řidič několik zákazů řízení,“ prozradila mluvčí.

Plné auto drog

Následovala prohlídka celého vozu, kde policisté našli drogy i větší finanční hotovost. „Celníci při prohlídce zajistili 20 gramů pervitinu, marihuanu a dokonce několik injekčních stříkaček naplněných heroinem. Našlo se i 50 tisíc korun v hotovosti a několik starších mobilních telefonů,“ dodala Kurková.

Video
Video se připravuje ...

Celníci na D1 u Prahy kontrolovali auto bez dálniční známky, bylo plné drog. 16. října 2020. Aktu.cz

Za zmíněnou hotovost si mohla dvojice dálniční známku bez problému pořídit. Protože to ale neudělala, skončí v chládku. Oba muži byli na místě zadrženi a případ byl předán Policii České republiky.

Fotogalerie
8 fotografií