Artuš byl při příjmu na kliniku pod vlivem návykového analgetika, tělo samá rána, znekrotizovaná kůže. Zlomenou packu bylo třeba řešit operativně. Vše ale zvládl a zotavoval se v péči veterinářky Markéty Tučkové. „Je veselý, hravý, po čtyřech běhající. Zůstaly mu jen jizvičky,“ popsala loni na podzim.

Než skončil Artuš na klinice, obcházel s ním majitel různé veterinární ordinace a tvrdil, jak je pes nemocný. „Sám si udával diagnózy na všech pracovištích všude tady okolo, což jsme si mezi kolegy samozřejmě říkali. Ke mně přišel kvůli podezření na zánět podocasní žlázy, která neexistuje,“ popsala loni Markéta Tučková.

„Můj klient odmítá, že by zvířeti úmyslně ubližoval. Proti usnesení o zahájení trestního stíhání jsme si podali stížnost,“ reagoval na medikovo obvinění ze zločinu týrání zvířat podle serveru novinky.cz jeho advokát.

Student ještě loni pracoval v Biomedicínském centru v oblasti analýzy bakterií. „Nikdy se nepodílel na pokusech s experimentálními zvířaty, nikdy neměl přístup do laboratoří a prostor, kde se experimenty se zvířaty prováděí,“ uvedla plzeňská lékařská fakulta.

VIDEO: Z týraného Artuše je krásný pes.

Video
Video se připravuje ...

Z týraného Artuše je krásný pes. Veterinářka se bojí, že se vrátí majiteli, který na něm dělal pokusy Kateřina Lang

Fotogalerie
40 fotografií