Pomoc prochladlé zavolala do plzeňské Pallovy ulice v centru města náhodná kolemjdoucí. „Žena ji požádala o pomoc. Byla promrzlá, tvrdila, že celou noc seděla na lavičce. Než dorazili záchranáři, strážníci se o ni starali a udržovali ji při vědomí,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci už prochladlou nebožačku dobře znají. Během uplynulého týdne ji třikrát vezli na záchytku. Nejprve z Americké ulice, kde totálně opilá bezvládně ležela na zastávce MHD. Pak ji sbírali v Kopeckého sadech, tam si ustala před vchodovými dveřmi. „V důsledku silné opilosti se nebyla bez pomoci strážníků schopna zvednout na nohy,“ popsala Pužmanová.

Hned další den se namol opilá válela na schodech v městské části Slovany. „Byla v obdobném alkoholovém opojení, jako v předchozím případě. Proto ji neminul znovu pobyt ve stejném zařízení,“ doplnila Pužmanová. Před tím, než skončila prochladlá v nemocnici, dýchla „jen“ 0,89 promile.

Bezdomovkyně téměř umrzla

Silně prochladlou vezli do špitálu i starší žena bez domova. Tu našli strážníci na zrušené zastávce MHD na Borech. „Celá se třásla, měla na sobě pouze tepláky a svetr. Nebyla schopná se postavit bez pomoci na nohy a usínala,“ uvedla Pužmanová. Strážníci na místo zavolali záchranáře. Až do jejich příjezdu se hlídka o ženu starala a snažila se, aby s nimi hovořila a neusnula.  

VIDEO: Namol opilá žena močila na schodech metra.

Video
Video se připravuje ...

Namol opilá žena močila na schodech metra na Můstku. MP Praha

Fotogalerie
4 fotografie