Dívka se chovala zvláštně a vedla divné řeči o své smrti, její stejně starý kamarád to naštěstí nepodcenil! „Operátorovi linky 156 sdělil jak polohu dívky, tak i dívčin záměr vzít si život,“ uvedl mluvčí strážníků Jindřich Machů.

Pořezala se nožem

Dívku strážníci našli schoulenou a opřenou o zeď výměníku. „Měla na levém zápěstí řezné poranění a nedaleko od ní na zemi ležel nůž. Rovněž bylo zjevné, že je silně rozrušená,“ popsal strážník Jindřich Machů.

„Pokus o navázání rozhovoru s dívkou nebyl zprvu jednoduchý. Dívka odmítala s kýmkoliv komunikovat. Po krátké chvíli se však podařilo strážnici navázat s dívkou rozhovor,“ uvedl Machů.

Chtěla ji u sebe

Dívka nejen se strážnicí mluvila, ale přistoupila i na ošetření krvácejícího zranění ruky. Do příjezdu zdravotníků ji uklidňovala.

Strážnice si natolik získala dívčinu důvěru, že si ji nešťastnice dokonce vyžádala k sobě do sanitky. Byly spolu i po dobu převozu dívky k lékaři. Citlivý případ si vzápětí převzala policie.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.