Na záběru kamery je zloděj zachycen, jak se s hbitostí lasičky blíží k vytipovanému autu. Po pár sekundách ho otevřel a vzápětí vyšel s lupem pryč. Nasedl ke kumpánovi (30) v autě a společně odjeli. „Způsobil tak škodu za 243 tisíc korun,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Honil se s policisty

Kriminalisté vzápětí vypátrali autopůjčovnu, z níž auto pocházelo a následně zjistili, že si oba podezřelí půjčili další auta. „Po obou dvou jsme okamžitě vyhlásili pátrání,“ pokračoval Šváb.

Video
Video se připravuje ...

Zloděj vykradl v Brně auto, přišel si téměř na čtvrt milionu korun. Policie ČR

Na prvního zloděje (30) policisté brzy natrefili. „Měl u sebe hotovost 20 tisíc korun. Druhý (35) nereagoval na pokyny k zastavení a vysokou rychlostí se snažil ujet. Nakonec byl u sjezdu na Hustopeče zadržen,“ řekl mluvčí policie.

Druhý grázl měl u sebe 30 tisíc korun a bílou sypkou látku. Přiznal požití pervitinu. Při prohlídce se podařilo kriminalistům zajistit další peníze, jenže přibližně jen 100 tisíc korun.

„Kriminalisté tak pátrají kam zmizel zbytek odcizených peněz. Oběma mužům hrozí osm let za mřížemi,“ dodal Šváb s tím, že akce trvala jen pár hodin.

Fotogalerie
4 fotografie