Více než třetina dotázaných je tak ochotna investovat maximální částku mezi 100 až 300 tisíci korun. Při rekonstrukci hraje největší roli vlastní zkušenost s prostorem, ve kterém bydlíme. Inspiraci hledáme také na sociálních sítích. Závěry vyplývají z aktuálního průzkumu finanční skupiny Wüstenrot.

Hypotéka je pro mnoho Čechů nedostupná, přesto ale jejich domovy rekonstrukci potřebují. I proto se Češi odhodlávají čím dál tím více k modernizaci stávajícího bydlení, nebo nákupu starší nemovitosti, kterou si sami zvelebují.

Nejčastěji se rozsáhlejší úpravy týkají obývacího pokoje, dětského pokoje, kuchyně, koupelny nebo ložnice. Skoro pětina respondentů je řeší zhruba jednou za pět let.

Stavební spořitelna Wüstenrot nabízí výhodné podmínky pro všechny zájemce o rekonstrukci či modernizaci. Až do konce roku si mohou pořídit Půjčku ProBydlení bez poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření. Získají překlenovací úvěr ze stavebního spoření v PÚ tarifu zcela zdarma – neplatí za sjednání smlouvy o stavebním spoření, poskytnutí a zpracování úvěru i vedení úvěrového účtu.


Jak se Češi staví k nákupu nemovitosti? 


 


Ideálně bych si pořídil/a dům či byt již zařízený bez dalších dodatečných investic a rekonstrukci bych řešil podle životní situace.


 

31 %


Pořídil/a bych si dům či byt, který si mohu částečně zrekonstruovat podle svého uvážení. Hlavním důvodem je pro mě nižší cena, ale na druhou stranu nejsem ochoten/na se mořit s celkovou rekonstrukcí od začátku.

 

 

28 %


Pořídil/a bych si dům či byt, který mohu kompletně zrekonstruovat podle svého uvážení. Hlavním důvodem je pro mě nižší cena.

 

31 %

 

Za každých okolností bych si pořídil byt či dům v novostavbě.


 

13%

 

Zdroj: průzkum finanční skupiny Wüstenrot, 2017

Získejte 250 000 Kč na rekonstrukci zdarma

Ke svému 25. výročí na českém trhu si stavební spořitelna Wüstenrot pro stávající i nové zákazníky připravila soutěž s Půjčkou ProBydlení o půl milionu. Ti z vás, kteří se do konce roku při realizaci úprav současného bydlení rozhodnou využít výhodných podmínek, budou zařazeni do slosování o dvakrát 250 000 Kč. Šťastným výhercem se splněným snem o lepším bydlení můžete být právě vy.