Proč se vyplatí používat pleťové sérum? 

Sérum patří k základním pečujícím přípravkům, které disponují vyšší koncentrací účinných látek, než pleťový krém nebo tonikum. Tento přípravek pečující kosmetiky na pleti pracuje velmi intenzivně a proniká do jejich hlubších vrstev. Eliminuje viditelné známky stárnutí, tmavé skvrny a hyperpigmentace, bojuje proti akné a ucpaným pórům, suchosti, vyrovnává barevný tón pleti a zmírňuje zarudnutí. 

Kromě toho sérum zlepšuje kvalitu pleti díky obsahu kolagenu, zmírňuje viditelnost stařeckých a tmavých pigmentových skvrn, zužuje póry, snižuje otoky, hydratuje a vyživuje pleť. 

Sérum: zázrak věčného mládí v jedné malé lahvičce
Autor: La MakeUp

Jaké sérum vybrat?

Sérum vždy vybíráme podle typu pleti a problémům, které chceme vyřešit. Podle toho se mění i složení séra. Aktivní látky jsou vždy zaměřené na konkrétní požadavky vaší pleti. Pokud si nejste jistí, jaký přípravek potřebujete, je lepší se poradit s kosmetologem. 

Ráno, nebo večer? 

Sérum na obličej lze aplikovat jak ráno, tak i večer. Pokud pleťové sérum použijete večer, je důležité nepřehánět to s jeho množstvím, protože noční krém má hutnější konzistenci. První viditelné změny se na pleti objeví za 2-5 týdnů pravidelného používání séra. Samozřejmě, pokud použijete sérum, které pleť pouze zvlhčuje, pleť bude ihned po aplikaci vypadat sametově, hedvábně a hydratovaně.

Ráno kosmetologové doporučují zařadit do denní péče o pleť lehké sérum s vitamínem C, který chrání pleť před poškozením volnými radikály. Vitamín C také zesvětluje pigmentové skvrny nebo skvrny po akné. Pokud máte citlivou pleť, používejte sérum s vitamínem C jednou týdně. 

Večer užívejte sérum s kyselinou hyaluronovou. Tato složka pleť intenzivně zvlhčuje, vyhlazuje vrásky, zanechá pleť hladkou a rozzářenou.

Jak správně aplikovat pleťové sérum?

Sérum se aplikuje výhradně na očištěnou pleť před nanesením denního nebo večerního pleťového krému.  Malé množství přípravku naneste na pleť, jemně ho rozetřete a nechte vstřebávat. Existují séra, která se aplikují lokálně, pouze na problematická místa na pleti. Naneste denní nebo večerní pleťový krém. Používejte sérum pravidelně pro dosažení maximálních výsledků.