Byla Česká republika vždy vaší vysněnou destinací?

Jsem člověk, který má vždycky plán, ale zároveň jsem velmi otevřená ho změnit. Když jsem pracovala v Londýně a přišla příležitost vést LEGO továrnu v Kladně, probrala jsem to s manželem a během hodiny jsme se rozhodli přesídlit rodinu. A pořád si to tady užíváme.

Značka LEGO je synonymem pro zábavu a hraní, je takové i řízení její továrny?

Všechno to začíná bezpečným pracovním prostředím plným důvěry – a ano, i sem patří prvek hry. V dnešní době, kdy se všichni potýkáme s dopady epidemie covidu-19, je samozřejmě na prvním místě péče o naše zaměstnance. Vím, že pro mnoho rodin je situace komplikovaná, o to víc si vážím veškeré energie a odhodlání všech kolegů. Jsme vděční, že jsou v této době naše LEGO stavebnice velmi žádané a umožňují rodinám po celém světě trávit společný čas hrou. Velké poděkování patří mým kolegům v kladenské továrně, kteří i dodržováním všech bezpečnostních opatření dokázali, že továrna vyrábí na maximální kapacitu už od května!

Stavba modelu Hulka na návštěvě v modelárně
Autor: LEGO Production s. r. o.

Jak dlouho si myslíte, že byste zvládla držet tempo s kolegy na výrobní lince?

Naši operátoři výroby pracují na 12hodinových směnách: nejdříve dvě denní směny, pak dvě noční směny a následují čtyři dny volna. Denní směny by pro mě nebyly problém, ale myslím, že bych bojovala s těmi nočními. Takže obdivuji své kolegy, kteří dávají přednost noční směně před směnami denními.

Co podle vás stojí za tím, že továrna LEGO je pravidelně vyhlašována jako nejatraktivnější zaměstnavatel v oblasti výroby v Česku?

Toto uznání nás nesmírně těší. Snažíme se být zaměstnavatelem, kterého si lidé chtějí vybrat. Věřím, že naše kultura postavená na důvěře, zábavě a péči může být důvodem proč u nás lidé chtějí pracovat. Jsme místem, kde vám rozumějí a oceňují vás a kde víte, že vám kolegové kryjí záda nejen na směně, ale i v obtížných životních situacích.

Janet s kolegyní při údržbě v LEGO továrně
Autor: LEGO Production s. r. o.

Čeho si na práci pro společnost LEGO nejvíc ceníte vy?

Zůstáváme věrní svým hodnotám, to se odráží třeba ve skutečnosti, že každý rok společnost LEGO zavře na jeden den všechny své kanceláře a továrny a všichni si jdeme ven hrát. Tak nikdy nemůžeme zapomenout na naše hodnoty. Pokud bychom totiž zapomněli jak si hrát, nebyli bychom dobrými vyslanci značky, která chce inspirovat a rozvíjet stavitele zítřka. Musím říct, že je to můj oblíbený den v roce. Je to jako pořádat velkou oslavu narozenin! Letos to samozřejmě ovlivnila pandemická situace, ale našli jsme způsob, jak se všichni setkat a hrát si alespoň virtuálně.

Co vás na práci nejvíce baví?

Vždycky se těším, když se jednou měsíčně připojím na směnu ve výrobě. Nejen, že se tím učím v praxi pracovat s veškerým naším vybavením, nástroji a technologiemi, ale především mě baví práce s kolegy a kolegyněmi, se kterými si, kromě práce samozřejmě, povídáme i o tom, co se děje v továrně i v osobním životě.

Příprava barev pro tisk dekorací
Autor: LEGO Production s. r. o.

Překvapilo vás něco na životě a práci v Česku?

Pocházím z Nizozemska, země, která nepřikládá velkou váhu hierarchii. Překvapilo mě proto, že tady lidem připadá divné pozdravit mě „ahoj“ a oslovit křestním jménem. A byla jsem příjemně překvapena vynalézavostí Čechů. Bez ohledu na to, jak velká je výzva, najdou způsob jak ji vyřešit. Příkladem je letošní rekordní výroba za náročných okolností!

Chcete to zažít na vlastní kůži a pracovat s Janet a dalšími prima kolegy?

Napište nám na prace@LEGO.com nebo zavolejte na telefon 800 111 119. Třeba máme volnou pozici právě pro vás, podívat se můžete tady