Dominikánská republika svou rozlohou připomíná naší zemi a Evropě se podobá. I co se služeb týče – funguje tady autobusová doprava, obchody (v nichž lze obvykle platit kartou), nechybějí ani bankomaty, půjčovny aut, využít lze i vnitrostátní letecké linky. Po celý rok se tu teploty pohybují od 29 do 33 stupňů, moře má 26-29 stupňů. Dvakrát do roka ale přichází období dešťů - od května do června a od října do listopadu. Devítidenní zájezdy se prodávají od cca 30 tisíc Kč.

Video
Video se připravuje ...

Dominikánská republika: Dovolená, na kterou nezapomente Facebook/República Dominicana

Prvním kolonizovaným městem bylo Santo Domingo, které je dnes hlavním městem. Pokud vás okouzlí, navštivte i nedaleké Altos de Chavón. Městečko sice bylo vybudováno teprve před 50 lety, ale rozdíl prakticky nepoznáte. Malé uličky, malebné restaurace, obchůdky, památky a vše doplněno přátelskými místními obyvateli. Třešinkou na dortu pak bude výhled do údolí a na řeku Chavón.

Národní parky a hornaté oblasti se roztahují po celé zemi. Oblast Samany charakterizuje pozorování velryb (od ledna do března). Zážitkem bude rovněž vstup do jeskyní, kde si prohlédnete nástěnné malby původních obyvatel Tainos.

Ve střední a severní části se můžete těšit na vodopády a cesty těmito útvary. Střed patří horám a nejvyšší z nich Pico Duarte (3097m), která dominuje celému Karibiku. Na jihovýchodě, v panenské části destinace, spatříte krokodýly americké, plameňáky, různé druhy fauny a fl óry, z nichž několik druhů je endemických. Zajímavostí pak bude návštěva nedotknutelné pláže Bahía de las Aguilas.

Na území Dominikány najdete luxusní resorty, butiky nebo soukromé ubytování. Základními prvky jídelníčku jsou rýže, yuka, černé fazole, maso, ryby, avokádo a stále více známý i u nás banán typu platan. Kouzla, která Dominikánci umějí s jídlem, ocenili už po několikáté i odborníci, a tak se Santo Domingo stalo gastronomickou velmocí již potřetí v řadě. A pokud byste po večeři nechtěli jen tak sedět, tradiční tance merengua a bachata vás pohltí do svého víru, a to i bez kapky tradičního lahodného dominikánského rumu.

Fotogalerie
21 fotografií