To, že nemůže vykonávat své milované povolaní, je pro herce ten největší trest. A navíc, když má vlastní divadlo a sleduje jeho úpadek...

My už ani sami nevíme, na čem nebo na kom jsme závislí. Pokud to takto půjde dál, zřejmě už nikdy ani hrát nezačneme,“ bez okolků přiznává pro web Čas.sk Lasica. Nechci ani pomyslet, jaké skutečné finanční ztráty divadlo v roce 2020 utrpělo.

To bychom nejdříve museli uvažovat o tom, jaké bychom měli zisky. Protože v divadle, které má dvě stě sedadel, nemohou být nějaké velké zisky, to by muselo být mimořádně vysoké vstupné.“

VIDEO: Sestry Vášáryovy na Českém lvu

Video
Video se připravuje ...

Sestry Vášáryovy na Českém lvu Markéta Reinischová, Lukáš Červený

„Ty ztráty se pak odvíjejí i na tom, zda je někdo ochoten vás podpořit nebo ne,“ vysvětlil pro www.cas.sk umělec. Když však i po uvolnění opatření divadla otevřou, umělec se bojí, zda budou mít dostatek diváků.

Nedá se s jistotou říci, zda po uvolnění budou divadla plná, ačkoli já se trochu divím tomu, že nemůžeme v této situaci pustit dvě stě lidí na dvě hodiny do divadla, když může i více cestovat osm hodin v letadle na Seychely,“ uzavřel herec.        

Fotogalerie
36 fotografií