Shannen Dohertyovou, která se dnešním dnem stává padesátnicí, proslavila role „hodné holky odvedle“ Brendy Walshové v seriálu Beverly Hills 902 10. Objevila se také v jeho rebootu, jenž přišel, byť s podstatně menším úspěchem, než jeho tvůrci očekávali, na televizní obrazovky v roce 2019. Tehdy se jej ale už neúčastnil herec Luke Perry (†52), jenž se na věčnost odebral počátkem března téhož roku. Shodou okolností se Shannen dozvěděla, že se jí vážná choroba vrátila, jenom krátce předtím, než Perry, v seriálu její životní láska, podlehl mozkové příhodě. Prakticky rok svou nemoc pak před veřejností tajila.

Přestože s rakovinou prsu tmavovlasá herečka bojovala předtím už dvakrát, poprvé v roce 2015 a podruhé o dva roky později, a zdálo se, že těžkou nemoc úspěšně překonala, ve skutečnosti se jí po těle rozlézaly zhoubné metastáze. Na jaře 2019 se pak dozvěděla, že má rakovinu ve 4. stádiu – což je bohužel stádium poslední. Místo toho, aby se ale zavřela doma a litovala se, snažila se pracovat. V době natáčení BH 902 10 jí byl největší oporou herec Brian Austin Green (47), představitel plachého DJe Davida Silvera. „Měla jsem chvíle velké úzkosti, kdy jsem si říkala, že to opravdu nezvládnu. Brian mi ale vždycky před natáčením zavolal a řekl: ‚Poslyš, ty víš, že ať už se bude dít cokoliv, kryju ti záda,‘“ vyprávěla v pořadu Good Morning.

Není však tajemstvím, že v minulosti nepatřila u svých hereckých kolegů mezi ty nejoblíbenější. Z „béháček“ ji vyhodili po čtvrté sérii, z fantasy seriálu Čarodějky po sérii třetí. Na své spolupracovníky (tedy lépe řečeno na spolupracovnice) prý žárlila, vyvolávala sváry, na natáčení chodila schválně pozdě a často i opilá. Alyssa Milanoová (48), která v Čarodějkách hrála její sestru Phoebe, prý prohlašovala, že se Shannen byla schopna pohádat naprosto s kýmkoliv a kvůli čemukoliv. Klidně i s producenty… Proto není nejspíš divu, že ze všech míst musela proti své vůli odejít. S pověstí problematické rebelky v podstatě skončila její celosvětová sláva i kariéra jako taková. 

Neúspěšná byla i její účast v show Dancing with the Stars, což je pořad, jehož českou obdobou je StarDance. Se svým profesionálním tanečním partnerem skončila na posledním místě, když byla vyřazena hned v prvním kole. Fanoušci jí tehdy ještě zkrátka palce nedrželi... To se mělo změnit až o několik let později a bohužel z hodně smutných důvodů.

VIDEO: Shannen Dohertyová mluví o své nemoci

Video
Video se připravuje ...

Shannen Doherty mluví o své nemoci Youtube.com

Její kariéra totiž uvadala, a začalo se o ní psát v podstatě až v souvislosti s její nemocí – a soudnímu sporu, který tedy vedla se svým správcem financí. Kvůli firmě, co spravovala její účet, jí totiž nechodily peníze na zdravotní pojištění, a ona proto celý rok nebyla u lékaře. Když u ní pak odborníci odhalili rakovinu prsu metastazující nejméně do jedné lymfatické uzliny, bylo už vlastně pozdě… Boj s chorobou, co vedla prostřednictvím sociálních sítí prakticky online (v přímém přenosu sdílela například návštěvy nemocnic, kde postupovala chemoterapie, anebo moment, kdy si musela nechat ostříhat vlasy), vede už druhým rokem.

Vdaná byla celkem třikrát. Poprvé vyslovila „ano“ v roce 1993, když se provdala za herce Ashleyho Hamiltona (46). O rozvod zažádali následující rok. V roce 2002 uzavřela sňatek s bohatým podnikatelem a pokerovým hráčem Rickem Salomonem (53). Manželství bylo ale anulováno už po devíti měsících. Jejím posledním mužem se stal fotograf Kurt Iswarienko (46), jenž jí stál po boku až do posledních chvil. Ani s jedním ze svých partnerů neměla dítě.

Fotogalerie
79 fotografií