Klapka, střih a jede se na ostro. Americká herečka ve středočeském městě pokračuje v natáčení válečného dramatu White Bird: A Wonder Story (v překladu Bílý pták: Zázračný příběh). K dispozici má samozřejmě karavan, v němž podle svědků tráví každou volnou chvilku, jenže když jde před kameru, musí se od svého útočiště vzdálit. „Zahlédl jsem ji, jak z něj vylezla těsně před natáčením, ale hned skočila do přistaveného mercedesu, který ji odvezl zhruba o sto metrů dál na plac,“ popsal Blesku svědek s tím, že několikrát opakovala scénu, jak jde po pěšině a smutná padá svému společníkovi na rameno.

VIDEO: Gillian Andersonová natáčí v Česku

Video
Video se připravuje ...

Gillian Andersonová natáčí v Česku Martin Hykl

Na sobě toho moc mít nemohla, vystačit musela s kalhotami a sáčkem. O pauzách ji proto asistentka oblékala do obrovské péřovky. Vtip byl v tom, že ji neměla nasazenou normálně, ale jako svěrací kazajku. Takhle musela pokaždé vydržet minimálně dvacet minut a jelo se dál. Bohatě jí tak zbyl i čas na cigaretku...

Točily se tu i Zločiny

Režisér Marc Forster (51) nechal kvůli natáčení uzavřít desítky ulic. V Kutné Hoře jsou na to ale zvyklí. Středověké uličky si už zahrály třeba ve filmech Z pekla, Hlídač č. 47, Bídníci, Jan Hus či Cech panen kutnohorských. Natáčely se tu i scény s prostitutkami v seriálu Zločiny Velké Prahy.

VIDEO: Akta X odhaluje děsivá monstra.

Video
Video se připravuje ...

Další trailer na nová Akta X odhaluje děsivá monstra. Youtube.com/Fox

Fotogalerie
64 fotografií