Nemusíte se lekat, nejde o žádnou výhrůžku, ale o citát z jednoho z jeho nejslavnějších filmů, tedy z druhého dílu sci-fi Terminátor: Den zúčtování. Hollywoodská hvězda a bývalý guvernér Arnold Schwarzenegger se stal ve středu odpoledne jedním z prvních obyvatel Kalifornie, co dostali první ze dvou dávek vakcíny proti koronaviru.

„Dnes to byl dobrý den. Nikdy jsem nebyl šťastnější, že jsem čekal ve frontě. Pokud máte nárok (na očkování), připojte se ke mně a přihlaste se, abyste dostali očkování. Následujte mě, jestli chcete žít!“ vtipkoval na twitteru (v anglickém originále „come with me if you want to live“).

Na sociální síti rovněž sdílel video, a každý tak mohl vidět, jak ono očkování probíhalo. Světoznámý herec dorazil na losangeleský stadión baseballového týmu Dodgers, kde se očkuje stylem drive thru. Aniž by jedinkrát vystoupil z auta, postupně se propracoval až ke zdravotní sestře, co mu vpíchla injekci. „Právě jsem dostal svou vakcínu a doporučil bych ji každému a všem,“ uvedl Schwarzenegger, jenž byl tak velice pohodlně očkován rovnou ve svém voze. 

VIDEO: Trailer ke sci-fi Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Video
Video se připravuje ...

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) INT, YouTube

Arnold, jenž na sociálních sítích, které hojně využívá, opakovaně vyzýval své spoluobčany k dodržování všech hygienických opatření, tak jde lidem ve svém okolí příkladem i nadále. Jak on, tak i zdravotnice měli po celou dobu na obličeji roušky, žena navíc i obličejový štít a rukavice, aby se riziko nákazy snížilo na úplné minimum.

Ona citace z Terminátora nebyla mimochodem jedinou hláškou, kterou svalnatý sympaťák s rakouskými kořeny během několikavteřinové akce procedil. Svým neopakovatelným přízvukem procedil „odložte tu jehlu, hned“, v odkazu na populární větu z vánoční komedie Rolničky, kam se podíváš, v originále „put that cookie down, now!“, kterou jeho rozčilený hrdina pronese poté, co mu otravný soused pojídá cukroví.

VIDEO: Terminátor v Praze: Takhle si Arnold pošmakoval na večeři! 

Video
Video se připravuje ...

Terminátor v Praze: Takhle si Arnold pošmakoval na večeři! Blesk

Fotogalerie
60 fotografií