Pavel Kříž měl hrát už v první řadě populárního krimiseriálu Polda. Dokonce mu scénář předepisoval i poměrně důležitou roli. „On ale tehdy nemohl, a tak chlapa, co mě poslal na dvacet let do kómatu, hraje Mirek Etzler,“ prozradil Matásek. Loni, když se točila už čtvrtá řada, už Kříž čas měl. A tak s radostí přijal alespoň epizodní roli v díle s názvem Dnes zavřeno, kterou můžete vidět už v sobotu ve 20,15 na Primě.

Matásek se to dozvěděl až mezi posledními. „Štáb se mě pokoušel překvapit. Neřekli mi, že tam bude! A provalilo se to až ve chvíli, kdy mi přišly dispozice na natáčení,“ prozradil představitel svérázného vyšetřovatele Michala Břízy. „Pavel hraje neuvěřitelného sviňáka, muže peněz. A zvládl to moc fajn,“ chválil Matásek svého kamaráda.

VIDEO: Polda: Elizaveta Maximová zažije minuty strachu

Video
Video se připravuje ...

Polda: Elizaveta Maximová zažije minuty strachu FTV Prima

Naposledy se jako Kendy a Štěpán Šafránek setkali na place před pěti lety, kdy s režisérem Dušanem Kleinem (81) točili šesté pokračování oblíbené filmové série s názvem Jak básníci čekají na zázrak. Jinak se prý ale mimo kamery vídají dost často. A teď byli rádi, že se přece jen mohli potkat i v Poldovi, když jim to původně nevyšlo. „Vynahradili jsme si to,“ řekl Matásek spokojeně.

Fotogalerie
37 fotografií