Není to žádná zamotaná kriminálka, většina diváků ale do posledního dílu netušila, kdo kluky v seriálu Kukačky v porodnici vyměnil. Režisér Biser Arichtev (44) napínal do poslední minuty. Herci tak měli přísně zakázáno mluvit o závěrečných scénách. Česká televize si to dokonce pojistila i smluvní pokutou. „Prozrazení děje rovná se půl milionu korun,“ nechal se slyšet seriálový Jakub, který na obrazovce trpí autismem.

Přestože se seriálovým Tomášem chodí na první stupeň základní školy, disciplínu museli dodržovat nejen v učení textů. I když svorně přiznávají, že spousta lidí na nich vyzvídala, jak seriál skončí. „Nikdy jsem jim to neřekl. Ani nejlepšímu kamarádovi,“ tvrdí Viktor Sekanina.

„Já taky ne. Zaprvé jim to nechci zkazit a zadruhé se to prostě nemá říkat. Jednou při natáčení jsem řekl režisérovi, že když mi to neprozradí, tak si to půjdu zjistit od autora. A když mi ani on neřekne, kdo nás vyměnil, tak už ten den nebudu točit,“ vtipkoval pro iDnes.cz Theo, který hrál vyměněného syna Davidu Novotnému (51, Karel) a Sabině Remundové (48, Olga). Pro velký divácký úspěch už Česká televize připravuje pokračování.

Kluci se v Kukačkách neviděli poprvé. Hráli spolu už v seriálu Krejzovi a poznali se v Divadle na Vinohradech.

Výměna dětí

Většina těch, kteří v příběhu hrají, si nedokážou představit, že by si prošli něčím podobným. V rodině malého Thea si prý ale taky chvíli nebyli jistí, zda jim ho v porodnici nevyměnili. „Diváci se při Kukačkách podivují, že jsou si kluci podobnější s rodiči ve vyměněných rodinách než s těmi biologickými. A u nás doma, ne v seriálu, je to tak, že moje máma, táta i ségra jsou černovlasí s hnědýma očima, zatímco já jediný jsem blonďatý s modrýma očima po babičce,“ popisuje seriálový Tomáš.

„A prababička vystrašila mámu, protože řekla: Není on ten kluk náhodou vyměněný?! Mě totiž na chvilku mámě odebrali, když jsem se narodil. Na pokoji nebylo místo, tak mě někam odvezli. Jenže já jsem si jistý, že mám svoji mámu, protože ona, babička i můj strejda mají stejnou mezírku mezi zuby jako já,“ dodává rošťák se smíchem.

VIDEO: Kukačky: Vyříká si Rudolf s otcem staré křivdy? A co Marcela a její dítě?

Video
Video se připravuje ...

Kukačky: Vyříká si Rudolf s otcem staré křivdy? A co Marcela a její dítě? Česká televize

Fotogalerie
51 fotografií