Jelikož pravidla Tváře jsou pevně daná a ani soutěžící neví dopředu, kterou osobnost si vylosují na příště, je příprava jednotlivých dílů obvykle velmi náročná a stojí všechny nejen hodně práce, ale i stresu. Ten prožívají i kostyméři, co tak mají na vytvoření převleků pro Eriku Stárkovou (36) a spol. právě jen 7 dní.

Náročnější repliky kostýmů navíc televizi vyšly na desítky tisíc. „Dělaly se zpětně. Nejdřív bylo zadání, pak se až dělal rozpočet. Samozřejmě nám Nova dala finální budget, do kterého jsme se měli vejít. Ale ani sama produkce dopředu nevěděla, jaké se vyberou čísla, kolik bude tanečníků a jak to bude finančně náročné,“ odtajnil pro Aha! hlavní kostymér Roman Šolc.

Největší výzvou prý byl oblek fiktivní postavy Divy Plavalaguny z Pátého elementu, do níž se v 11. díle převtělila právě Stárková. „Byl to nejnáročnější kostým. Dokonce mě kontaktoval režisér, jestli to zvládneme. Napřed jsem řekl, že ne, ale nakonec jsem si to rozmyslel,“ vyprávěl Šolc, který se kromě Tváře věnuje také výrobě kostýmů pro řadu divadelních představení.

VIDEO: Charitativní videoklip Tvoje tvář má známý hlas: Pomozte lékařům a sestřičkám!

Video
Video se připravuje ...

Charitativní videoklip Tvoje tvář má známý hlas: Pomozte lékařům a sestřičkám! TV Nova

„Látku jsme velmi dlouho sháněli, nakonec se přivezla až z Itálie. Celé se to dělalo na míru,“ prozradil detaily o modrém hábitu, k němuž museli v týmu vymyslet i speciální korzet, který skryl záhyby těla. „Vyráběl se i prototyp, aby se odzkoušel a mohl se ušít i originál. Nemůžu říkat přesné číslo, ale když napíšete, že to bylo drahé, tak se nespletete,“ vtipkoval.

Peníze ale nejsou jedinou překážkou, někdy je problém i se soutěžícími a jejich psychikou. Roman tak musel často řešit, aby byli herci ochotní vzít si jeho výtvory vůbec na sebe. „Všichni byli vstřícní. Samozřejmě kompromisy jsme dělali všichni. Třeba v délce rukávů,“ tvrdí.

Právě na očekávané finále, v němž se utkají Jitka Čvančarová (42), Albert Černý (31), Erika Stárková a Bára Basiková (57). „Na poslední chvíli jsme pro Jitku sháněli krajky, protože Susan Boyleová, kterou ztvární, je dost nevkusná. A to říkala i Jitka: proboha jak si to na sebe mohla vzít,“ vysvětloval.

Diskuze prý vedli i s Bárou Basikovou alias Céline Dionovou (52). „Říkala, že je to strašný, ale oblíknout si to musela,“ dodal výtvarník. Jak dopadne finálové kolo? Sledujte v sobotu večer od 20.20 hod na Nově.

VIDEO: Tvoje tvář: Bára Basiková neudržela slzy! Kvůli Gottovi!

Video
Video se připravuje ...

Tvoje tvář: Bára Basiková neudržela slzy! Kvůli Gottovi! TV Nova

Fotogalerie
79 fotografií