„Dědečkův takřka sto let trvající život byl definován službou – jeho zemi a Commonwealthu, jeho manželce a královně a naší rodině,“ zní první řádky Williamova dojemného prohlášení, které přišpendlil na oficiální webovou stránku královské rodiny, ale také na instagram, jenž sdílí se svojí ženou Kate Middletonovou (39).

Následník trůnu poděkoval dědečkovi za vedení a rádcovství i každodenní přítomnost v jeho dospělém životě. „Navždy budu vděčný za to, že moje manželka měla spoustu let na to poznat mého dědečka, a za laskavost, kterou jí projevoval,“ pokračoval truchlící princ. William doplnil, že bude střežit vzpomínky svých dětí na jejich pradědečka, jejich radost, když je vezl v kočáře, či na jeho nakažlivý smích a rozpustilý smysl pro humor.

„Můj dědeček byl mimořádný muž a součást mimořádné generace. Catherine a já budeme pokračovat v jeho přáních a nadále podporovat královnu. Budeš mi chybět, dědečku, ale vím, že bys chtěl, abychom pokračovali v práci,“ vzkázal William na závěr do nebe.

Mezi prvními o ztrátě cenného muže v řadách britské monarchie promluvil princ Charles (71) prostřednictvím videa na sociálních sítích. K jeho slovům se o víkendu připojili jeho tři sourozenci princezna Anne (71), princ Andrew (61) a hrabě Edward (57).

VIDEO: Zemřel princ Philip (†99), manžel britské královny Alžběty II. (94): Jaký byl jeho život?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel princ Philip (†99), manžel britské královny Alžběty II. (94): Jaký byl jeho život? Videohub

Fotogalerie
95 fotografií