Vévoda a ex-vévodkyně ze Sussexu, kteří minulý rok za velkého povyku odešli od zbytku královské rodiny, se přesunuli nejprve do Kanady, a pak do LA, zkrátka co nejdál od všech Harryho příbuzných. Po rozhovoru u Oprah Winfreyové (67) jim jenom málokdo dokáže přijít na jméno. Kromě mnoha (později vyvrácených) nepravostí, kterých se prý u dvora dočkali, nařkli členy britské monarchie z rasismu, a i z toho, že Meghan, trpící sebevražednými myšlenkami, odepřeli pomoc. Zda se i tohle podepsalo na zdravotním stavu prince Philipa, to není jisté. Stejně jako není jisté, jestli tahle dvojice dorazí na Philipův pohřeb.

Podle zdrojů britského deníku Mirror již princ Harry mluvil s členy rodiny, včetně svého otce, prince Charlese (72), a sestřenic Beatrice (32) a Eugenie (31). Údajně vyjádřil přání se co nejdříve připojit ke své truchlící rodině. „Řekl, že chce být zase se všemi a že už se připravuje na návrat domů,“ tvrdí zdroj údajně blízký rusovlasému šlechtici. Do Anglie by se tak Harry vrátil poprvé od dob, kdy započal svůj nový život za velkou louží v Kalifornii. Je však nabíledni, že mu Meghan společnost dělat nebude, jelikož se nachází v pokročilém stupni těhotenství. Pod srdcem nosí dceru, která by měla přijít na svět již počátkem léta.

VIDEO: Blesk Podcast: Smrt Philipa (†99). Na pohřbu bude kvůli Harrymu a Meghan dusno

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Smrt Philipa (†99). Na pohřbu bude kvůli Harrymu a Meghan dusno Blesk

Harry pravděpodobně uskuteční cestu do Londýna soukromým letadlem ze svého domova poblíž Los Angeles, a má se za to, že mu bude udělena diplomatická výjimka, co se týče koronavirových opatření platných pro lety z USA. Harry se s Meghan a synkem Archiem (téměř 2) již před nějakým časem zcela izolovali ve svém sídle poblíž Santa Barbary za minimálně 330 milionů korun, a tak eliminovali možné riziko nákazy virem covid-19. Přestože se princ nejspíš nevyhne testování jak před odletem, tak i po příletu, bude mu asi odpuštěna povinná desetidenní karanténa - i když cestující mohou karanténu opustit, pokud mají negativní výsledek po pěti dnech v separaci.

Setkání Harryho s jeho bratrem Williamem (38) a ostatními členy rodiny bude po jeho a Meghaniných šokujících obviněních v televizním pořadu, jenž byl vysílán teprve před měsícem, nejspíš dost trapné. Navzdory zjevné roztržce se ale očekává, že vnuci britské královny Alžběty II. (94) vzdají hold zesnulému vévodovi z Edinburghu jako jedna velká, šťastná rodina.

Zda půjde jenom o divadlo na veřejnosti, to se teprve uvidí, mnozí příznivci britské královské monarchie však doufají, že první setkání bratrů, po době delší jak jeden rok, by mohlo vést k nějakému smíření. Tedy, v případě, že se k nim nepřipojí Meghan, která Oprah prozradila, že ji Williamova manželka Kate Middletonová (39) před svatbou dohnala svým chováním k slzám.

Fotogalerie
75 fotografií