Poté, co se princ Harry se svou chotí přestěhoval z Velké Británie do Ameriky a začal se ohánět silnými slovy, že se chce postavit na vlastní nohy, záhy narazil. Zjistil totiž, že do královské pokladny už najednou sahat nemůže. Nepříjemné to pro rusovlasého monarchu a Meghan Markleovou bylo především poté, co zjistili, na kolik by je přišla ochranka. 4 miliony liber ročně (tedy zhruba 122 milionů korun) se zdálo moc i jim. A vzhledem k tomu, že ani Kanaďané, kde exvévodové ze Sussexu našli na chvíli azyl, ani Američané se netvářili příliš nadšeně, že by jim to měli financovat oni, obrátili se s prosbami na tatínka.

Princ Charles sice nakonec kývl na to, že vycvičené bodyguardy, kteří se od nich čtyřiadvacet hodin denně nehnou a kteří si žádají skutečně astronomickou částku, přece jenom zaplatí, ale jak se říká – něco za něco. Za to, že bude Harrymu a Meghan nejstarší syn britské královny Alžběty II. (94) platit ochranku, oni pro změnu vrátí do kasy britských daňových poplatníků 2,4 milionu liber (73 milionů korun), které vrazili do renovace Frogmore Cottage, kde po královské veselce krátce bydleli. Tedy jen než se ovšem odhodlali k „megxitu“ a prchli za velkou louži.

Princ Charles rovněž vyjádřil nesouhlas s tím, aby Frogmore Cottage využívali při svých návštěvách Velké Británie. Udělat z luxusního domku ve Windsoru svou „základnu“, jak Harry s hvězdičkou seriálu Kravaťáci původně plánovali, jim zkrátka zakázal – tím, že se vzdali svých titulů i královských povinností, na něj podle Charlese zkrátka ztratili nárok. Náročná rekonstrukce sídla, kterou budova ani nepotřebovala, navíc dodnes neskončila.

„Jedním z největších nákladů na Frogmore Cottage bylo to, že si kvůli tomu pozvali celý tým návrhářů z USA, aby jim navrhli zahradu,“ uvedl podle britského plátku Daily Mail zasvěcený zdroj. „Meghan také chtěla tenisový kurt.“ Na tom, že hrábli hluboko do státní pokladny, neviděli nic špatného. „Měli dojem, že peníze utracené ve Frogmore Cottage se nijak neliší od peněz utracených na domovy jiných členů královské rodiny. Ale protože šlo o Harryho a Meghan, bylo to jako v tom rčení, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde,“ obhajoval je.

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
66 fotografií