Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Módní kritička Blesku Ina T.: Nejlepší a nejhorší modely odcházející první dámy Melanie Trumpové

/
  • Ina T. si vzala na paškál Melanii Trumpovou.
    30. listopadu 2020 ● 05:15

    Ač má její manžel stále problém uznat svoji prohru, dosluhující první dáma bude brzy nahrazena svojí nástupkyní. Ta má oproti Trumpové všechny esa v rukávu, včetně působivého vzdělání a plánu pokračovat ve své kariéře. Přesto je pohádková cesta Melanie v mnoha aspektech zajímavá a její příchod do Bílého domu se zdá jako splněný sen.

     

    Melania sice byla poměrně úspěšnou modelkou, ale do nejvyšší společenské sféry se dostala díky sňatku s mysogynním Donaldem Trumpem. Ač pohádkově bohatý, svým vzhledem byl přirovnáván k žabákovi a místo proměny v prince se Melania musela potýkat s jeho obviněními ze sexuálního obtěžování. Ve chvíli, kdy se rozhodl kandidovat, mu však oplácela předchozí zahrnování luxusem oddanou podporou. Bok po boku. 

    Pozice, ve které se nacházela při příchodu do Bílého domu, pak byla víc než složitá. Modelka s nahými fotkami, imigrantka kazící manželovi jeho politické proti přistěhovalecké výpady byla obviňována z přehlížení jeho avantýr a chování hrubiána. K tomu se přetřásal její pokřivený zbohatlický vkus pro oblékání, slabost pro obří výstřihy a minišaty. 

    Melania Trumpová
    Autor: profimedia.cz

    V tu chvíli se ale dokázala překvapivě rychle zaktivovat, najít správné stylisty a zabodovat svým modelem na inauguraci, který mnohé Američany přesvědčil o tom, že na té Melanii přeci jen něco je. Během prezidentského období měla několik zásadních módních přešlapů, ale i světlých momentů, které ji přihrály body. 

    Největší chybou Melanie ovšem bylo, že se víc starala o garderobu než svoji vlastní agendu. Ze stínu svého muže vystupovala jen svými modely, ne politickými rozhodnutími. A právě proto už teď Američanky vzhlížejí k Jill Bidenové s nadějí, že ta si svoji pohádku dotvoří aktivně sama a nebude k tomu potřebovat líbat slizkého žabáka, který se navíc ne a ne proměnit. A jehož hulvátské chování k ženám by musela neustále přehlížet. 

  • 1.

    Kabát v ceně vozu 5

    Outfity Melanie Trumpové budily pozornost nejen pro své často kontroverzní poselství, ale i astronomickou cenu. Na zahraniční cesty prvních dam je zvykem oblékat model návrháře dané destinace. Pro summit G7 na Sicílii tedy zvolila pouzdrové krémové šaty s vytlačovaným vzorem a divoký, barevnými 3D květinami pošitý kabát italské značky Dolce & Gabbana v neuvěřitelné ceně (přes milion korun). Ač mohu zavřít oko nad přemrštěnou částkou a respektovat styl značky, považuji svrchník za zosobnění nestravitelného, pouť evokujícího kýče, jenž dokazuje občasnou rozpolcenost vkusu první dámy.

    Melania Trumpová si s módou rozumí.
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Gesto nulové empatie 4

    Khaki bomber do pasu, úzké kalhoty cigaretového střihu, pilotky s tmavým sklem a extra vysoké, jehlovým podpatkem opatřené lakované lodičky Manolo Blahnik tvoří městskou trendy variaci s military nádechem. Jenže právě tento model Trumpová zvolila pro návštěvu hurikánem zasaženého Texasu, který očekával vyjádření soucitu a empatie. Místo toho se mu dostalo přehlídky posledních trendů od první dámy, která brala záplavovou oblast jako módní molo, a to nehledě na počet obětí. Po studené sprše kritiky se další den rozhodla pro jednodušší model a nízké bílé tenisky.

    Melania Trumpová si s módou rozumí.
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Trefa do terče vysoké elegance 1

    Na setkání s královnou Alžbětou naopak bodovala v pouzdrových, linii těla efektně vykreslujících bílých šatech s tmavě modrými akcenty v podobě pásku a přísného límečku. Sofistikovanost volby potvrdil i jemně na stranu umístěný klobouk se stuhou a ve stejném odstínu nesoucí se luxusní jehlové lodičky. Za tento úchvatný model byla Trumpová přirovnávána k ikonické Audrey Hepburn v My Fair Lady, já osobně ho řadím k nejpovedenějším modelům vůbec.

    Melania Trumpová si s módou rozumí.
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Nesmrtelná pelerína boduje 2

    Kanárkově žlutá, volně splývající pelerína s ohrnutým límcem a střihovým překladem na trupu umně kontrastuje s pouzdrovými šaty v odstínu magenta, které vystupují v podobě rukávů v průramcích svrchníku. Stejný odstín se objevuje i na lodičkách. Je zajímavé, že Melania objemem velkorysý kabát při setkání uvnitř neodložila a prakticky jím nahradila elegantní šaty. Odvážná volba obstála v mantinelech formálnosti a zabodovala svým neotřelým pojetím. Snad jen vlasy by bývalo lepší v týlu stáhnout a nechat tak vyznít působivý střih límce.

    Melania Trumpová si s módou rozumí.
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Drama chic jí sedí 1

    Mezi nejpovedenější a finančně nejnákladnější modely patří zářivě bílý, klasickým dámským kostýmem inspirovaný glamour komplet Michael Kors. Do zvonu rozšířené asymetrické sako, širokým páskem zvýrazněná linie útlého pasu, boky úzce obepínající body-con sukně, a především pozornost poutající klobouk z širokou krempou od Hervé Pierre. V médiích se sice psalo o napodobování Michele Pfeifer z filmu Scarface, ale to nemění nic na faktu, že tento bílý drama queen koncept Melanii sedl a zvítězila i nad jindy stylovější Macron, která na společné fotce působila jako šedá myška.

    Melania Trumpová
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Ve stylu Jackie 1

    Ikonickým je i kašmírový model s rukavicemi z jemné kozinky od návrháře Ralpha Laurena, který vynesla na slavnostní inauguraci. Pudrově modré pouzdrové šaty doplněné krátkým kabátkem s umně ohnutým límcem a tříčtvrtečními raglánovými rukávy je svým odstínem i retro siluetou zjevnou variací na komplet Jackie Kennedy, ke které v minulosti vyjádřila svůj obdiv. Právě tímto modelem, Trumpová Američany přesvědčila, že alespoň v rámci garderoby svoji pozici první dámy zvládne. 

    Melania Trumpová
    Autor: profimedia.cz

  • 7.

    Přepych v kanárkové žluti 1

    Trumpové se dařily dobře kombinovat i civilnější modely, kterými mohla, ač v jiné cenové hladině, inspirovat běžné ženy. Famózní, s barvou roláku ladící a přes ramena ležérně přehozený kabát Ralph Lauren (cena přes 110 000,-), úzká pencil sukně z prvotřídní kůže a leopardí vysoké lodičky na tenké jehle. V pokeru luxusu s vysokými sázkami nemůže chybět ani ikonická, běžnému smrtelníkovi nedostupná kabelka Hermès. U tohoto modelu se navíc hodně spekulovala o tom, že si Melania přehodila kabát především proto, aby ji manžel nemohl držet za ruku viz.foto.

    Melania Trumpová
    Autor: profimedia.cz
  • 8.

    Vyřizování účtů končí ostudou 5

    Nejvíce přetřásaným faux pas je nepochybně zelená parka Zara s dnes už legendárním nápisem "Je mi to úplně fuk, a vám?", kterou oblékla na cestu do centra dětí odebraných ilegálním migrantům. Původně skvělý krok, který mohl vést k dalším debatám ohledně rozdělování rodin přistěhovalců, skončil u agresivního vzkazu, který dle manžela Melanie mířil přímo na média. To, že si chtěla s novináři vyřídit účty zrovna v této chvíli, ukazuje na nulovou míru empatie a soucitu. Pozitivem budiž, že Trump posléze nařídil úřadům navrátit zadržené děti rodičům.

    Melania Trumpová
    Autor: profimedia.cz

  • 9.

    Mezinárodní blamáž 5

    Značné vášně budila její volba doplňků na zahraniční cestě po Africe, kde nosila tropickou helmu, symbol brutální éry kolonialistů. Jako by ji zcela unikaly historické souvislosti, vhodnost jejího konání a důsledky. Bílá privilegovaná žena z nejvyšší společenské vrstvy v neposkvrněné bílé košili, jezdeckých kalhotách a hnědých kožených holinách, s atributem útlaku jako módním doplněk. Otázky ohledně kontroverzního outfitu pak smetla ze stolu s tím, že se bude bavit jen o proběhlé cestě, nikoliv o outfitech, které tam oblékla.

    Melania Trumpová
    Autor: profimedia.cz

  • 10.

    Ve stylu fašistického diktátora 5

    Diskutabilní je i čtyřmi kapsami opatřené, ostře střižené khaki sako které vynesla při svém projevu na republikánském meetingu. Vojenský styl svrchníku od značky Alexander Mcqueen byl dokonce přirovnáván k fašistickým uniformám a vzbudil velké emoce. Stejně jako fakt, že ve chvíli, kdy ho měla na sobě, mluvila o důležitosti jednoty v kontextu rasových nepokojů a světové nákazy covid. Buď si neuvědomuje protimluv svého jednání, nebo byla její volba zcela záměrná a ukazovala, že je ochotná za svého muže a jeho názory veřejně bojovat.

    Melania Trumpová
    Autor: profimedia.cz

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

baronessa: Nejhorší model byl Trump.

(30. 11. 2020 08:59)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy