Kolečko, nebo trojúhelník? Většině lidí tenhle vztahový propletenec hlava nebere. Bleskem oslovená psycholožka Radana Rovena Štěpánková má ale jasno.

„Pokud muž udržuje blízký vztah s dvěma ženami, nenabízí bezpečí ani jedné, protože je zřejmé, že fyzicky nemůže být na dvou místech – na Vánoce, u nedělního oběda, večer při usínání. Sám konzumuje dva vztahy – může být v dobrém i zlém, nebo jen v dobrém. Neumí přijmout nutnost volby a s tím spojenou ztrátu dalších možností. Někdy se muži může dařit dělat šťastné obě ženy tím, že je oběma schopen vytvořit iluzi, že jsou pro něj jedinečné a výjimečné... I když se netradiční vztahy aktérů trojúhelníku mohou jevit jako polyamorie, není tomu tak. U polyamorie se totiž jedná o nemonogamní soužití, se kterým ale všichni zúčastnění souhlasí. Zároveň nemusí, ale může být jeden svazek nadřazen ostatním, jak je tradičně chápána kolize mezi manželským a milostným vztahem. Hnutí propagující polyamorii ji označuje za životní styl. U Kolečka a jeho dam to ale spíš vypadá jako soupeření o hlavní cenu, kterou je zřejmě srdce a pochybná loajalita přelétavého režiséra,“ míní psycholožka.

Ženy podle ní vstupují do intimního vztahu se zadaným mužem z vlastní vyhladovělosti po vztahu, touhy po dobrodružství, absence znalosti vztahových zákonitostí, nedůvěry v to, že se jim podaří navázat vztah s nezadaným mužem. A proč ženy udržují vztah s dlouhodobě nevěrným mužem?

„Vytvořené milostné pouto. To je – když je ve vztahu malé dítě – o to silnější. Potom je to naděje, že milenka jak přišla, tak odejde, že se muž změní a ony budou tou jeho jedinou královnou. Někdy to pak může být představa o tom, jak má vypadat správný rodinný život a jindy materiální zisky,“ zakončuje psycholožka svůj rozbor netradiční situace.

Jak to s nimi je?

„Někdy je v životě potřeba udělat nějaký razantní krok. Proč jsme ho s Petrem udělali, je jen naše věc,“ uvedla na sociální síti Aneta Vignerová u fotky oznamující, že jsou s Kolečkem svoji. Mají spolu syna Jiříka, který se narodil v únoru 2020. 

Aneta s Petrem se ale na čas rozešli a jednu dobu Vignerová mluvila o tom, že sice proběhla snaha vztah opět slepit, ale nepovedlo se. Mezitím byl scenárista na několika akcích s Denisou Nesvačilovou a trávil čas i u ní doma. Minimálně tehdy, když utrpěl zranění na ruce, údajně způsobené gestikulací s nožem v ruce. Teď je ale oficiálně manželem Vignerové. Asi jen málokdo se v tom ještě stíhá orientovat.

 

Video
Video se připravuje ...

Petr Kolečko a Denisa Nesvačilová: Jak to spolu mají? David Turek

 

 

Fotogalerie
81 fotografií