Sympatický kuchař zažívá úspěšné období. Nedávno se totiž stal moderátorem víkendové Snídaně s Novou a vydal i novou kuchařku Matla, která je určená pro děti. V podcastu prozradil, proč knihu napsal a zároveň se rozpovídal o svém kamarádovi Markovi Ztraceném, které spojilo, co jiného, než jídlo.

„Mára mi jednoho dne zavolal, že pojede Tour de léto. Takže jsem se k němu přidal a minulý rok jsme spolu jeli 20 koncertů a letos to samé. Já jsem dělal kuchařskou show a on vždycky vařil se mnou,“ popisoval, jak se jejich cesty spojily. Oba dva si kápli natolik do noty a do hrnce, že spolu začali vyrážet na pivo. „Chodíme i s hokejistou Radkem Smoleňákem, tak jsme taková trojice. A říkáme tomu, že chodíme na takové jednoměsíční terapie,“ směje se Roman Staša.

Pauza?

Letošní předávání Českých slavíků měl podle Staši populární zpěvák jasně v kapse. Nakonec si odnesl sošku za nejpopulárnějšího zpěváka a píseň roku 2022. O jeho úspěchu svědčí i tři vyprodané koncerty v Edenu s kapacitou až 38 tisíc lidí. Při oznamování koncertů Ztracený uvedl, že si dá pár let od hraní pauzu. „Určitě mi to chybět bude, ale ty důvody, proč nastane takové menší koncertní ticho, jsou naprosto jasné. A až je řeknu, to bude až po koncertě, protože na tom nechci nic stavět, tak je určitě všichni pochopí,“ řekl v TV Nova Ztracený. 

Roman Staša vaří v dodávce a jezdí turné s Markem Ztraceným.
Autor: Foto: Tom Kalous

Podle Romana Staši to Marek Ztracený bez hraní vydrží. „Myslím si, že to vydržet potřebuje. Já mu přeji, aby to vydržel. Hlavně mu to přeji kvůli tomu, že spolu budeme moci častěji chodit na to pivo,“ vtipkoval Staša, ale pak prozradil pravděpodobně ten hlavní důvod. 

Na koncertě budu

„Spousta lidí, kteří dělají dennodenní práci, která je psychicky náročná, tak to musí pochopit. On hraje prostě 15 let. Já to dělám třetí rok a taky si dovedu představit, že bych si dal roční pauzu. Samozřejmě si to úplně nemůžu dovolit, ale v tomhle ho obdivuju, kam až to dotáh a jakým způsobem. Přeji mu, aby si fakt odpočinul. Zaslouží si to,“ naznačil Staša, že za pauzu může únava.

Na posledních koncertech by se spolu mohli objevit i na jednom pódiu. „Bavili jsme se o tom a tím pádem nemůžu nic říct, protože jsem mu to slíbil. Rozhodně to diváci uvidí. Já tam stoprocentně budu! přiznal Roman Staša s tím, že by ho lákalo se postavit před tisíce lidí v zaplněné hale.

Co přesně pro fanoušky Marek Ztracený chystá, se fanoušci dozví 16., 17. a 18. června 2023. Jak Roman Staša vaří se svým synem, proč má rád vaření v cizích kuchyních a jak si užil porotcování v MasterChef, prozradil kuchař v Blesk Podcast:

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Kuchař Roman Staša prokecl, proč Marek Ztracený končí. pdc, bl, Červený, Chebotareva

Fotogalerie
55 fotografií