Mají dvě malé děti, oba uměleckého ducha, bydleli v proslulém bytě na Letné s ještě slavnějším balkonem, přesto ani to nestačilo ke spokojenosti v manželství. To, co si někteří štěbetali už nějaký ten pátek, nyní manžel autorky bestselleru Bábovky, známý fotograf a zároveň syn dokumentaristky Heleny Třeštíkové (71), veřejně potvrdil na svých sociálních sítích.

„Rád bych předešel případným nedorozuměním a množícím se spekulacím - jak už si většina z vás asi stejně všimla, s Radkou už dlouhou dobu netvoříme pár,“ napsal v neděli večer na rovinu Tomáš, jenž hned uvedl i důvod. „Jsme bohužel natolik rozdílní, že si další společnou partnerskou cestu životem v tuto chvíli prostě neumíme představit,“ přiznal. Že by tedy rozchod nebyl definitivní? Je to teprve rok, co se pochlubili, že si začali stavět rodinný dům blízko Prahy. Co s ním bude? Přestěhuje se (nebo se už přestěhovala) do něj Radka s dětmi? Prodají ho? Tolik otázek a žádné odpovědi.

„Rozcházíme se v dobrém a bez velkých emocí, zůstáváme dál přáteli a samozřejmě milujícími rodiči našich bezva dětí. Není důvod smutnit, smutné by bylo setrvávat v něčem, co nás dlouhodobě nedělá šťastnými,“ napsal závěrem Třeštík, aby lidé neočekávali dramata jako z venezuelské telenovely. Jestli je důvodem jejich odloučení opravdu jen důsledek dlouhodobě rozdílného pohledu na život, je zase otázka, na kterou stejně budou znát odpověď jen oni dva.

VIDEO: Radka Třeštíková na premiéře Bábovek: Ten film si užít nedokážu.

Video
Video se připravuje ...

Radka Třeštíková na premiéře Bábovek: Ten film si užít nedokážu. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
24 fotografií