Herečka Jana Bernášková (40), kterou si televizní diváci zamilovali coby potvoru Ivetu v retro seriálu Vyprávěj, navzdory koronavirové pandemii nemá o práci nouzi. Pokud zrovna nepíše další román, ráda by se věnovala i natáčení. Vysílání seriálu Co ste hasiči, v němž se objeví po boku Petra Rychlého coby veterinářka a zároveň dobrovolná hasička, bylo kvůli současné krizi posunuto na neurčito. Manželka scenáristy Rudolfa Merknera (49) tak musí bojovat o další zajímavé role. Aby však herci zbytečně neriskovali nákazu virem covid-19, probíhají castingy virtuálně!

„Domácí casting. Mezi rajskou a nudlovou polívkou jsem si skočila do obýváku. Nová doba,“ popisovala jistě s nadsázkou na instagramu video, na němž se snaží za pomoci svého muže nastavit objektiv tak, aby byla na obrazovce vidět celá… a aby jí záběr lichotil. „Je to dobrý světlo, nebo je to na ho*no? Já nechci být žlutá,“ stěžuje si Bernášková v několikavteřinovém záznamu. Nakonec podle všeho žlutá nebyla, jelikož, jak se ještě stihla na svém oficiálním profilu na sociální síti pochlubit, „roli jsem dostala“.

VIDEO: Jana Bernášková to schytala od manžela: Prý jsem kopyto! Kvůli čemu?

Video
Video se připravuje ...

Jana Bernášková to schytala od manžela: Prý jsem kopyto! Kvůli čemu? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

„Dnešní doba je fakt náročná a nutí nás učit se nové věci, já se za poslední rok naučila o technologiich, sítích, počítačích tolik, že už jsem předběhla i většinu svých kamarádek a doma jsem expertka. A to jsem uměla otevřít leda mail,“ přiznala pak tmavovlasá kráska, která rozhodně nevypadá na to, že je dvojnásobnou maminkou se čtyřmi křížky na krku. „Nebojte se nových výzev a pracovních směrů. Věřte si. Já taky dělám strašně moc nových disciplín a chyb. Chybami se člověk učí,“ nabádala své followery, jichž má na instagramu více než 23 tisíc.

Co se castingů týče, Bernášková přiznává, že být chotí známého scenáristy je pro ni spíše nevýhodou. Jsou na ni prý kladeny mnohem větší nároky než na ostatní herečky! „Ruda mi občas nějakou roli napíše, ale stejně je pak těžké získat ji. Producenti se bojí, aby to nevypadalo jako protekce, když jsme manželé. Vždycky mám víc castingových kol než jiní herci a musím dvakrát víc dokazovat, že na roli mám, což už je trošku únavné. Někdy je mi z toho až smutno,“ svěřila se loni v létě Blesku.

VIDEO: Jana Bernášková ve skeči K tabuli půjde české školství! 

Video
Video se připravuje ...

K tabuli půjde české školství! Maminka/Karel Dlabač

Fotogalerie
74 fotografií