Za hlavní roli Marie v černobílém snímku režiséra Bohdana Slámy posbírala cen, co šlo. Magdaléna Borová si odnesla jak Českého lva, tak i Cenu filmové kritiky v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli. Je až k neuvěření, že herečka, která si po menších rolích v pár filmech (Já, Olga Hepnarová nebo Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště), odnesla hned dvě nejvyšší ocenění. 

„Když jsme natáčeli, nebyla jsem v moc dobrém rozpoložení a paradoxně mi to celé pomohlo. Co jsem mohla prožít před kamerou, mi dávalo úplně jiný pohled na to, co jsem prožívala v osobní rovině. Dá se říct, že tématem, které pro mě celý ten film i jeho vznik provázelo, byla odvaha. Odvaha Mariina, moje a třeba i odvaha Bohdana Slámy obsadit několik hereček a herců, kteří se ve filmech často neobjevují, nejsou známými tvářemi,“ prozradila v rozhovoru pro Program.rozhlas.cz herečka, která je napůl Židovka.

VIDEO: Šéfka Českého lva Rychnovská: Jak covid změnil letošní ročník?

Video
Video se připravuje ...

Šéfka Českého lva Rychnovská: Jak covid změnil letošní ročník? David Turek, Jan Jedlička

„Po tátovi jsem Židovka, jeho maminka přežila koncentrák, tatínek bojoval, zbytek rodiny vyletěl komínem. A přestože nikdo z rodiny nepraktikuje, židovství v sobě silně cítím, Starý zákon ve mně rezonuje,“ netají se Magdaléna. Oba rodiče jsou rovněž herci – otec Hanuš Bor (70) a maminka Milena Šajdková (75). 

Ona sama je provdaná za herce Miloslava Königa (36), s nímž má dvě děti. „První dítě jsem čekala ve dvaceti sedmi letech, a byl to ten nejlepší věk, kdy jsem se mohla rozjet v divadle. Zůstala jsem doma a bylo mi to úplně jedno. Děti mi změnily priority i vztah k herectví, k divadlu,“ řekla pro divadelní-noviny.cz Borová, která je členkou Národního divadla, a prkna, co znamenají svět jsou její parketou. I její manžel je víc divadelní herec, na kontě má však roli muzikanta svádícího Ivu Bittovou ve snímku Alice Nellis Tajnosti

VIDEO: Vojta Kotek: Na Českého lva vyvedl přítelkyni Valerii!

Video
Video se připravuje ...

Vojta Kotek: Na Českého lva vyvedl přítelkyni Valerii! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

I když je Magdaléna vdaná, tak na Ceny filmové kritiky se za ruku vedla s režisérem Viktorem Taušem (47)! Zda to bylo jen přátelská berlička před vyhlášením cen, nebo něco víc, se jistě brzy ukáže. 

Už jen to, že režisér je proslavený sukničkář se slabostí pro herečky, a navíc vdané. Po rozvodu s Evou Jeníčkovou měl pletky s Klárou Melíškovou nebo Lenkou Krobotovou

VIDEO: Janžurová si Lva neodnesla: Místo sebe litovala dceru!

Video
Video se připravuje ...

Janžurová si Lva neodnesla: Místo sebe litovala dceru! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
32 fotografií