• Krajina ve stínu (Bohdan Sláma)  měla nejvíc nominací, a to 15, nakonec si snímek odnesl 6 sošek Lva. 14 nominací měl Havel režiséra Slávka Horáka.  Ale Lva získal jen jednoho, a to v kategorii masky. Ocenění hlasitě opěvovala maskérka Adriana Bartošová. 14 nominací měl  Šarlatán režisérky Agnieszky Holland.  Nakonec jich proměnil pět. Minisérie Herec v režii Petera Bebjaka získala jednoho Lva stejně jako snímek Modelář Petra Zelenky, kde si Lva za vedlejší roli odnesl Jiří Mádl. 
  • Favoritem galavečera byl Ivan Trojan za hlavní roli v Šarlatánovi a Lva si skutečně odnesl. Je to už jeho sedmá soška, což je slušná sbírka. Herec nezapomněl poděkovat svému filmovému milenci Juraji Lojovi, že to s ním bylo pěkné. Pak dodal, že až natáhne bačkory, tak jeho sbírku zdědí syn Josef Trojan, který byl nominovaný ve vedlejší roli, ale cenu nezískal.
  • Sošku Českého lva pro nejlepší herečku v hlavní roli získala Magdaléna Borová (39) za roli ve filmu Krajina ve stínu. Stejně jako její kolega Trojan i ona už za ní získala Cenu filmové kritiky. 
  • Českého lva za nejlepší celovečerní film roku 2020 získala polská režisérka Agnieszka Holland za Šarlatána. Bohužel jí pandemie nedovolila přijet do Česka. 
  • Největším překvapením večera byly šaty herečky Jitky Schneiderové (47). Průsvitný model od Christiana Diora ukázala téměř vše. V podstatě Jitka přišla jen ve spodním prádle. Se svou postavou, kterou si udržuje pravidelným běháním, si to ale může dovolit, takže to byl velmi pěkný pohled. 
  •  Téměř všichni herci, ať už předávající nebo vítězové, děkovali zdravotníkům bojujícím s covidem v první linii. V pandemii si totiž někteří museli najít jiné zaměstnání. Moderátor večera Václav Kopta začal jezdit jako řidič autobusu MHD a Tomáš Matonoha chvíli vypomáhal v nemocnici. 
  • Zatímco všichni kuřáci odbíhali na cigárko ven před zadní vchod, tak mezi nimi překvapivě nebyl Jiří Bartoška. Ten totiž porazil svou závislost na nikotinu! 

ČESKÝ LEV
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
6. 3. 2021

Děkujeme, že jste sledovali náš online z předávání cen Český lev. Hezký večer a již zítra víc na Blesk.cz a v tištěném Blesku. 

 
6. 3. 2021

Posledního Lva za nejlepší celovečerní film předal sám moderátor večera Václav Kopta. Filmem roku 2020 se stal Šarlatán – producenti Šárka Cimbalová, Kevan Van Thompson. 

 
6. 3. 2021

Cenu za nejlepší dokumentární film předal chirurg Robert Liške. Z jeho rukou si Lva odnesl film V síti – režie Barbora Chalupová, Vít Klusák – producenti Vít Klusák, Filip Remunda. 

 
6. 3. 2021

Cenu za nejlepší režii předal prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška. Lva získala režisérka Agnieszka Holland za film Šarlatán. Ta se bohužel do Česka nedostala, a tak poslala videovzkaz. Poděkovala snad celému týmu, kdo se na filmu podílel. 

 
6. 3. 2021

Václav Kopta uvedl do síně slávy režiséra a scénáristu Hynka Bočana (82). Mezi jeho nejznámější seriály jednoznačně patří Záhada hlavolamu, Přítelkyně z domu smutku, Zdivočelá země, O zvířatech a lidech a Nemocnice na kraji města po dvaceti letech. 

Mezi nejúspěšnější celovečerní filmy Hynka Bočana se jednoznačně řadí komedie Soukromá vichřice, historický snímek Čest a sláva, drama Plavení hříbat a zejména dnes již kultovní výpravná pohádka S čerty nejsou žerty, natočená podle knihy Boženy Němcové (konkrétně pohádky Čertův švagr).

Režisér byl spoluautorem knihy Moje cesta Zdivočelou zemí aneb S čerty nebyly žerty (2012). Rok nato získal Cenu Josefa Škvoreckého za své čtyři řady Zdivočelé země.

 
6. 3. 2021

Seriálový Doktor Martin Miroslav Donutil předal cenu za nejlepší herečku v hlavní roli, a to Magdaleně Borové. Ta bodovala ve snímku Krajina ve stínu. 

 
6. 3. 2021

Herečka Jitka Schneiderová opustila Rudolfinum a ukázala se v průsvitném modelu ze všech stran! A že je na co se koukat. Zadeček ve vysokých kalhotkách a  štíhlé nohy. Aby ne, když v pandemii začala pravidelně běhat. 

 
6. 3. 2021

Nejočekávanější kategorie nejlepší mužský herec v hlavní roli je tady! Cenu předala Eliška Balzerová proslavená rolí doktorky Čeňkové v seriálu Nemocnice na kraji města. Herečka si na galavečer neoblékla šaty, ale dlouhou halenu a černé kalhoty. Vítězem se stal favorit IVAN TROJAN! Film Šarlatán mu skutečně sedl a herec sklízí ovoce. Trojan v ruce drží sošku posedmé! To už je slušná sbírka. Trojan poděkoval režisérce Agnieszce Holland, filmovému milenci Juraji Lojovi, synovi Josefovi a celé své rodině. 

 
6. 3. 2021

Cenu za nejlepší scénář předal Karel Roden Ivanu Arsenjevovi za Krajinu ve stínu. Pro film Bohdana Slámy je to už pátý Lev! 

 
6. 3. 2021

Herečka Alena Mihulová v krajkových růžových šatech předala cenu nejlepšímu kameramanovi. A tím se stal Martin Štrba za film Šarlatán. 

 
6. 3. 2021

Doktor Mázl z Ordinace v růžové zahradě alias Petr Rychlý předal cenu za nejlepší animovaný film. Lva si odnesl film Barevný sen – režisér, producent, výtvarník Jan Balej. 

 

 
6. 3. 2021

Cenu za nejlepší krátký film předal představitel mladého Mikoláška ve snímku Šarlatán Josef Trojan. Mladý herec dokonce napodobil svého otce Ivana. Lva získal snímek Anatomie českého odpoledne – režie Adam Martinec – producent Matěj Paclík. 

 
6. 3. 2021

Pavel Zedníček předal cenu za nejlepší televizní seriál a tu získal seriál Zrádci – hlavní producenti Viktor Tauš, Jan Lekeš – hlavní tvůrci Viktor Tauš, Matěj Chlupáček, Miro Šifra. 

 
6. 3. 2021

Cenu za nejlepší masky předala herečka Jitka Schneiderová, která hraje lékařku v nováckém seriálu Anatomie života. V průsvitných šatech od Diora vypadala rajcovně. Lva si odnesla Adriana Bartošová a René Stejskal za film Havel. Oceněná maskérka samou radostí výskala a sotva hledala slova. 

 
6. 3. 2021

Na Simonu Babčákovou čekali lovci podpisů, a tak než herečka nastoupila do auta, tak pár podpisů rozdala. 

 
6. 3. 2021

Cenu za nejlepší střih předal herec a komik Tomáš Matonoha, který během pandemie pomáhal ve zdravotnickém středisku. Ten přinesl i potápěčskou masku, ve které jako dobrovolník pomáhal. Lva si odnesl Jan Daňhel za film Krajina ve stínu. 

 
6. 3. 2021

Herečka Lenka Vlasáková předala cenu v kategorii za nejlepší studentský film. Tu za film Anatomie českého odpoledne získal režisér Adam Martinec. Oceněný získal 100 tisíc korun na další tvorbu. 

 
6. 3. 2021

Oční lékař a zároveň herec Lubor Šplíchal předal cenu za nejlepší hudbu a opět jí získal snímek Krajina ve stínu - Jakub Kudláč. 

 
6. 3. 2021

Cenu za nejlepší zvuk předala seriálová herečka Sandra Nováková, která měla co dělat, aby se nezamotala do dlouhých šatů. Lva si za film Šarlatán odnesl Radim Hladík jr. „Byl to můj nejtěžší film v životě,“ přiznal uznávaný a vyhledávaný zvukový mistr, který byl už několikrát nominovaný a letos poprvé nominaci proměnil ve výhru. 

 
6. 3. 2021

Pozdě, ale přece, v černém teréním autě dorazil Miroslav Donutil. 

 
6. 3. 2021

Cenu za nejlepší televizní film nebo minisérii předal fyzioterapeut Pavel Kolář. Ten si v dětství zahrál akrobata v seriálu Cirkus Humberto. Lva si odnesl Herec – hlavní producenti Rastislav Šesták, Peter Bebjak, Kateřina Ondřejková – hlavní tvůrce Peter Bebjak, Petr Bok. 

 
6. 3. 2021

Červené autíčko vozí některé pozvané hosty. Jinak hraje hlavní roli v předtočených scénkách. 

 
6. 3. 2021

Cenu za nejlepší scénografii za minisérii Marie Terezie II získal im memoriam Martin Kurel. Ten zemřel náhle předloni v červenci ve věku 58 let. Poděkování pronesla jeho partnerka Silvie Michajlová. 

 
6. 3. 2021

Herečka Sabina Laurinová, která v seriálu Modrý kód hraje zdravotní sestřičku, předela cenu za nejlepší kostýmy. A tu si za film Krajina ve stínu – Zuzana Bambušek Krejzková. Pro film Bohdana Slámy je to už druhá proměněná nomice z 15. 

 
6. 3. 2021

Ivo Mathé předal cenu za mimořádný počin v audiovizuální oblasti. Cenu získali všichni tři nominovaní umělci. Jedním z nich byl seriál #martyisdead. 

 
6. 3. 2021

Cenu za nejlepší herečku ve vedlejší roli předal frontman kapely Chinaski Michal Malátný, který si doktora zahrál ve snímku Chyťte doktora. Vítězkou se stala Petra Špalková za film Krajina ve stínu. Ta se přenosu nezúčastnila a poděkovala ze záznamu.  

 
6. 3. 2021

Cenu pro nejlepšího herce ve vedlejší roli předala herečka Simona Babčáková, která si zahrála lékařku v protialkolické léčebně ve snímku Úsměvy smutných mužů. První vítěznou sošku si nakonec odnesl Jiří Mádl za film Modelář. Jirka poděkoval všem kolegům z filmu a raperovi Katovi, který ho učil rapovat.  

 
6. 3. 2021

Moderátor večera Václav Kopta lidi u obrazovek pozdravil z prázdného sálu Rudolfina. Přenos oživují předtočené scénky. Samotné moderování je z haly pod schody. 

 
6. 3. 2021

V balonovém kabátu a respirátoru byla k nepoznání Eliška Balzerová. Ta bude předávat jednu ze sošek. Sama je držitelkou Lva za ženský výkon ve vedlejší roli ve snímku Ženy v pokušení a za hlavní roli ve filmu Teorie tygra byla nominovaná, ale Lva nezískala. 

 
6. 3. 2021

Bára Poláková, která je nominovaná vedlejší roli ve snímku Krajina ve stínu, zvolila šaty z dílny ateliéru Leeda. Už včera na sociální síti psala, jak se na dnešní večer moc těší. 

 
6. 3. 2021

Herečce Báře Seidlové to neskutečně sekne v krémové róbě z ateliéru Eri. Model doplnila psaníčkem ve stejné barvě a výraznými náušnicemi. 

 
6. 3. 2021

Za film V síti je nominovaná herečka Tereza Těžká, která se přiznala že žije v polyamorním vztahu s mužem a ženou. V bílých dlouhých šatech s výšivkou vypadá velmi křehce a něžně. 

 
6. 3. 2021

Živo je u zadního vchodu Rudolfina, kde nominovaní chodí na cigaretu. A tak se tam sešel Ivan Trojan, Stanislav Majer a další kuřáci. 

 
6. 3. 2021

Herečka Jaroslava Pokorná, která je nominovaná za vedlejší roli ve snímku Šarlatán, přišla s igelitkou v ruce. Zřejmě lodičky na slavnostní večer, nebo jiný potřebný proviant. 

 
6. 3. 2021

Představitel Havla Viktor Dvořák dorazil bez respirátoru. Herec Jiří Mádl ho na ústech měl, ale kvůli fotce na chvíli tvář odhalil. 

 
6. 3. 2021

Za film Bábovky nominovaná Jana Plodková zvolila ne večer šaty z dílny Victorie Beckham, ozdobila se šperky od Gismondi a do rukou vynesla psaníčko od značky Jimmy Choo. 

 
6. 3. 2021

Českého lva si nenechala ujít herečka Jitka Schneiderová. Zvolila černý průsvitný model od Christiana Diora, takže vyniklo její černé spodní prádlo a šperky BVLGARI. Outfit je dílem stylisty Honzy Pokorného. Jitka bude předávat sošku vítězi v kategorii nejlepší masky. 

 
6. 3. 2021

Do Rudolfina už přišel favorit na vítězství Ivan Trojan v doprovodu syna Josefa. Společně si zahráli v Šarlatánovi, Josef hrál Mikoláška zamlada a posléze ho v roli vystřídal otec. Josef je nominovaný v kategorii mužská vedlejší role. 

 
6. 3. 2021

Odpoledne na sociání síti oznámily nominované herečky v kategorii ženská hlavní role Aňa Geislerová a Jenovéfa Boková že se večera nezúčastní. Obě shodně dodaly, že jsou negativní, aby si to někteří nevysvětlili tak, že mají covid. 

 
18:50
6. 3. 2021

Bára Seidlová na instagramu tajuplně naznačila, jakou róbu dneska vynese. Jedná se o model z ateliéru Eiri, který ji oblékl také na premiéru filmu Havel, za který je nominována na cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli

 
18:30
6. 3. 2021

Další příchozí do Rudolfina. Mnohé dámy si nesou róby na převlečení v ochranných obalech, jak je vidět, také finální make-up je čeká na místě. 

 
18:16
6. 3. 2021

Na schodišti trávil pauzu herec a prezident Karlovarského festivalu Jiří Bartoška. 

 
18:15
6. 3. 2021

Rušno před Rudolfinem bylo celé odpoledne. Tváře chráněné respirátory dávají tušit, kdo pozvánku na dnešní večer dostal a přes covidové testy se probojoval. Mezi jinými Miroslav Donutil, Bára Seidlová, Petr Rychlý, Eliška Balzerová či šéf ČT Petr Dvořák 

 
18:13
6. 3. 2021

Připomeňte si největší skandály předcházející ročníků Lvů.Český lev jako jeden velký skandál: Opilí hosté, zrádné schody, kolapsy a odhalená Havlová na pánském WC!   ZDE>>

 
18:10
6. 3. 2021

Ačkoli bude chybět tradiční červený koberec v průčelí historické budovy, přece jen o rudý běhoun diváci ani hosté nepřijdou. Ti jistě budou kvitovat, že je rozvinut přes o poznání kratší schodiště u bočního vchodu od Vltavy. Pod ním stojí zaparkovaný červený fiátek s SPZ KOP-TA, který odkazuje na příjmení moderátora dnešního večera, již tradičního Václava Kopty. 

 
18:05
6. 3. 2021

Všichni, kdo budou na dnešní večer do Rudolfina vpuštěni, museli projít testem s negativním výsledkem. Testovalo se již od čtvrtka. 

 
18:00
6. 3. 2021

Dobrý večer, vážení čtenáři. Vítáme vás u online přenosu předávaní filmových cen Český lev, které jako celou zemi zásadně ovlivňuje pandemie koronaviru. Nic nebude takové, jako jsme byli v minulý ročnících zvyklí. Co je jisté, nebudou chybět filmy, naštěstí ani nominovaní herci, herečky a tvůrci a také Blesk.cz, který vám zde přinese i to, co v televizi neuvidíte.