„Nám se zdálo, že je David naprosto ve skvělé formě. Natáčel svoje album, pomáhal Kateřině. Když zpíval svoji pasáž, bylo to naprosto fantastický, což je z toho i slyšet. Takže jsme netušili, jaká je situace,“ svěřil v Showtime hledač hudebních talentů Martin Červinka. Byl to právě on, kdo před lety Davida Stypku jako interpreta objevil.

Spolupracovali 5 let, a dokonce plánovali další projekty. Červinka tak nyní s hořkostí zavzpomínal na jejich poslední setkání. „Se svojí přítelkyní byl u nás ještě před Vánoci na večeři, kdy jsme se viděli naposledy. My jsme věděli, že ta nemoc se vrátila, ale nevěděli jsme, v jaké míře. Podle toho, jak se David choval, jsme byli všichni docela velcí optimisté. Zvládl to jednou, tak jsme byli přesvědčeni, že to zvládne i podruhé,“ popisoval.

VIDEO: Tragický víkend showbyznysu: Zemřeli režisér Filip, zpěvák Stypka, hvězda Prostřeno a folkový zpěvák

Video
Video se připravuje ...

Tragický víkend showbyznysu: Zemřeli režisér Filip, zpěvák Stypka, hvězda Prostřeno a folkový zpěvák Blesk

Se Stypkou tehdy řešil různé plány do budoucna, na něž už ale nedošlo.„Nepřistupovali jsme k tomu fatálně, ani on. Plánovali jsme letní koncerty a budoucnost, jako by to mělo proběhnout. O to větší to pak byl šok…“ 10. ledna 2021 David vydechl naposledy a od té doby ještě smutek nezmizel. Dokonce po jeho smrti vznikla i finanční sbírka na pomoc jeho pozůstalé rodině - partnerce a třem dětem. Vybralo se již přes 4 miliony a sbírka má pokračovat ještě minimálně měsíc.

Na počest zesnulého zpěváka by se měl konat též benefiční koncert, a dokonce už vyšel i duet Divoká, který Stypka nazpíval s Kateřinou Marií Tichou ještě před svou smrtí. Z písničky se tak rázem stala vlastně vzpomínka na Davida.

„S tou tragédií se teprve ukázalo, jak neuvěřitelné množství posluchačů vlastně zasáhl,“ vysvětloval v Showtime Červinka s tím, že na podzim dokonce Stypkovi vyjde posmrtně další deska. „Album je nazpívané, deset písní, teď je potřeba k tomu dohrát party jednotlivých nástrojů, dozpívat vokály,“ dodal.

VIDEO: Blesk Podcast: „David Stypka (†41) měl dost životních démonů, podepsaly se do jeho písní,“ říká publicista Hnátek

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: „David Stypka (†41) měl dost životních démonů, podepsaly se do jeho písní,“ říká publicista Hnátek Jiří Marek

Fotogalerie
83 fotografií