Představitel fešného Honzy z pohádky Z pekla štěstí byl závislý na lécích, denně dokázal spolykat i 30 prášků, což se bez skrupulí dá označit za život ohrožující dávku. „Pokud bych v tom pokračoval, vedlo by to k jedinému: stal bych se dementním nebo by mi prasklo srdce,“ vysvětlil Šimůnek v rozhovoru pro Blesk pro ženy důvody, proč se na podzim loňského roku zapsal do léčebny. Tam mu podle jeho slov zachránili život. Obrovský podíl na tom měla i jedna černovláska.

Video: Miroslav Šimůnek nesmí koukat na holky! Je bez sexu!

Video
Video se připravuje ...

Miroslav Šimůnek nesmí koukat na holky! Je bez sexu! David Turek, Lukáš Červený

Herec nyní přiznal, že hlavní motivací k léčbě této zákeřné závislosti byla právě jeho partnerka Alice. „To je člověk, kterého znám mnoho let a z velmi hezké spolupráce. Z krásného přátelství, které bylo dlouho jen blízkým přátelstvím, se to přerodilo v krásný vztah. Aličce skutečně, stejně jako mé divadelní šéfové Hance Gregorové a hrstičce mých blízkých, včetně mé rodiny, vděčím za to, že jsem se odhodlal s tím bojovat. Že jsem nastoupil na efektivní léčbu, což byla také práce právě mé partnerky,“ prozradil Šimůnek serveru Super.cz.

Podle Miroslava je Alice nesmírně laskavá, čistá a milující osoba, kterou nikdy nezajímal jeho herecký status ani to, kolik bere peněz. Nebýt jí, do lítého boje se závislostí by se zřejmě neodhodlal. „Je ke mně velmi upřímná, někdy i lehce tvrdá, ale laskavě. Nemaže mi med kolem úst, ale zároveň mě nesráží a skutečně vím, že mě miluje a já ji. Právě v té celé době, kdy jsem procházel tou léčbou, mi byla obrovskou oporou, motivací,“ pěl na přítelkyni ódy. Podle zjištění serveru Super.cz je Alice jednou rozvedená a má jedno dítě. Oba dva s Mirkem nyní bydlí v Brně.

VIDEO: Šimůnek bojoval s vlastními démony: Mám strach z létání!

Video
Video se připravuje ...

Šimůnek bojoval s vlastními démony: Mám strach z létání! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
51 fotografií