Celé měsíce nemohli kvůli koronaviru hrát, a tak se toho rozhodli využít. „Byli jsme týden sami na chalupě bez dětí. Začali jsme o tom při jedné večeři mluvit,“ popsala až teď seriálová manželka herce Jaroslava Plesla (46), hraběnka Ilona Budíková.

Přestože tvrdí, že žádostí o ruku už před tím padlo nepočítaně, bez slz se to tentokrát neobešlo. „To byl asi čtvrtek a v pondělí jsem se Honzy začala ptát, jestli to teda půjdeme zařídit, a Jenda se mě zeptal, proč? Což mě rozplakalo,“ přiznala herečka. Dolanský, se kterým vychovávají čtyři děti, naštěstí hned zareagoval. „Tak jsem ji vzal za ruku a řekl jsem: Jedem,“ vyprávěl v talkshow 7 pádů Honzy Dědka.

Tajnou veselku pak chtěla dvojice co nejdřív. „Plánovali jsme ji v pátek, starosta byl překvapenej, říkal, že tam nemá matrikářku. Měl tam zástup v jedné paní, která tam končila, šla do důchodu a řekla nám, že tohle je to nejhorší, co se jí mohlo stát,“ vtipkoval herec, kterého už ale nic neodradilo.

VIDEO: Jan Dolanský dorazil na Slunečnou: Rovnou z vězení!

Video
Video se připravuje ...

Jan Dolanský dorazí na Slunečnou: Rovnou z vězení! FTV Prima

Prstýnky si nakonec vyměnili na zámku, kde kvůli nim posunuli jinou akci. Neměli prý svoje vlastní, ale zkušební. „Pak jsme začali všem telefonovat, svědci se smáli. Můj svědek tomu nevěřil, že se to stane. Ptal se: A Lenka to ví?“ dal k dobru Dolanský.

Herečka během obřadu přijala oficiálně jméno svého manžela a jmenuje se tak Lenka Dolanská Vlasáková. Herec je za to rád, často ho totiž prý oslovují příjmením jeho manželky. „Já jsem Dolanský, ale často mi říkají Vlasáku. Byli jsme třeba lyžovat a pán, co nás ubytovával, byl zřejmě fanoušek mojí ženy. Přišel jsem k němu do kanceláře, dal mi skipasy na jméno Vlasák,“ tvrdí.

Co se týče financí, kalhoty prý ale nosí doma on. „U nás doma držím kasu já. Spravedlivě to rozděluju. Já vydělávám víc peněz, ale ono se to třeba změní. Platím velké položky, hypotéky a tak. Pěkně to máme rozdělený. My těch peněz stejně moc nemáme,“ tvrdil.

Manželé spolu mají tři děti: Amélii (17), Maxe (14) a Johana (10). Z manželství s výtvarníkem Egonem Tobiášem (49) má Lenka dceru Sofii (23).

VIDEO: Lenka Vlasáková a Jan Dolanský: Prozradili, co jim nejvíc voní! Budete se divit!

Video
Video se připravuje ...

Lenka Vlasáková a Jan Dolanský: Prozradili, co jim nejvíc voní! Budete se divit! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
46 fotografií