Virus ho na podzim loňského roku zcela paralyzoval. „Nevylezl jsem schody, ale to není všechno. Když jsem se vykoupal, nedokázal jsem se už utřít, musel jsem čekat, až oschnu,“ popisuje potíže, které rychle gradovaly.

„Třetí den jsem se začal dusit a bylo jasné, že to doma nezvládnu. Odvezli mě do vojenské nemocnice. To jsem už cítil, že na mě sáhla smrt, už jsem se loučil se životem,“ líčí kruté chvíle lékař. Za osmdesát let prý nikdy nebyl nemocný, nikdy nečerpal nemocenskou, do špitálu chodil jen do práce. Nyní si to vybral i s nádavkem.

VIDEO: Lékař prvních covid pacientů v Česku: Kdy měl volno a proč se chce vyhnout pomoci Německa?

Video
Video se připravuje ...

Lékař prvních covid pacientů v Česku: Kdy měl volno a proč se chce vyhnout pomoci Německa? Markéta Volfová, Lukáš Červený

„Připadá mi, že jsem se znovu narodil, jsem vlastně dvouměsíční novorozenec. Ve vojenské mě sundali hrobníkovi z lopaty. Dodnes kvůli embolii musím brát léky a přetrvává námahová dušnost. A víte, co je zvláštní? Moje manželka ten virus nedostala. Není to chřipka, jde skutečně o něco úplně jiného,“ zamýšlí se Radim Uzel.

Nejstrašnější prý bylo, když ošetřující lékař přinesl paraván a postavil ho Uzlovi vedle postele. „ ,Takže je konec,' říkal jsem mu. ,Ne, to je kvůli pacientovi vedle vás',“ vyprávěl. „Muž na vedlejší posteli do rána skutečně zemřel,“ dodal Uzel.

VIDEO: Štaidl měl přání, které si nestihl splnit. A Farna ukázala nové tělo. Jak to dokázala?

Video
Video se připravuje ...

Štaidl měl přání, které si nestihl splnit. A Farna ukázala nové tělo. Jak to dokázala? Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
38 fotografií