Zprávu o její smrti oznámila v úterý večer ČTK její sestra Silvie Marková. Smutnou pravdu znali jen ti skutečně nejbližší. Osud napsal herečce ten nejsmutnější scénář. Při prvním ataku děsivé nemoci byla kvůli podobně trpícím lidem sdílná. „Měla jsem nádor prsu, jako před lety maminka, která nad nemocí zvítězila,“ říkala v roce 2017 s nadějí.

Když se jí ale loni zákeřná choroba vrátila, nedala herečka na sobě nic znát a v listopadu, krátce před svými 75. narozeninami, odjela domů na Moravu. „Oslavím tam půlkulatiny a zůstanu do svátků,“ řekla známým.

Fotogalerie: Zemřela herečka Hana Maciuchová (†75)
112 fotografií

Noblesní herečka nechtěla nikomu přidělávat starosti. „Jsem na Moravě a vyhlížím vlídnější čas. V rodinném kruhu budeme vzpomínat na rodiče, na milovanou maminku, které vděčím za to, že jsem na světě,“ napsala Blesku Maciuchová.

Principál Divadla Ungelt, kde herečka poslední roky působila, jen těžko hledá slova. „Bylo to pro mne moc těžké. Hanička mi před dvěma měsíci řekla, že už nebude hrát, že s ní nemohu už počítat,“ řekl Milan Hein (74) dojatě Blesku.

VIDEO: Zesnulá Maciuchová (†75) o Menšíkovi v Chalupářích: Čeho jste si nevšimli?

Video
Video se připravuje ...

Zesnulá Maciuchová (†75) o Menšíkovi v Chalupářích: Čeho jste si nevšimli? Petr Macek

Anče z Krkonošských pohádek, paní Blažejová z Nemocnice na kraji města a profesorka Miriam Hejlová ze seriálu Ulice zřejmě tušila, že opouští své diváky navždy. Jako věřící byla prý se svým údělem smířená a odešla se stejnou grácií, s níž hrála před kamerou i na jevišti své nezapomenutelné postavy.

Fotogalerie
108 fotografií